Igor Crnadak nema dilemu: “Dodikova odluka da ne ide na Bledski forum je potpuno nerazumna”

Posljednje Vijesti

Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak komentirao je Dodikovo odbijanje učešća na Bledskom forumu te je rekao kako taj potez predstavlja kalkulantsku odluku u kojoj se po svaku cijenu žele proizvesti skandali.

Crnadak se, komentirajući Dodikovo ponašanje, zapitao da li je normalno da Milorad Dodik ide u Sarajevo kako bi se vidio s Erdoganom uz obrazloženje da se čuje glas RS-a, a onda ne ode na Bled gdje su ga mogli čuti svi važni međunarodni političari.

“Bled je izuzetna prilika da se između panela sastanete ‘jedan na jedan’ sa mnogim najutjecajnijim ljudima, koji direktno utiču na odnose u BiH i regiji i potpuno je nerazumno izbjeći takav događaj”, ističe Crnadak.

On dodaje da istovremeno Dodik učestvuje u radu Predsjedništva, ministri iz reda srpskog naroda u Vijeću ministara se spremaju da donesu odluke o milionskim tenderima.

“Zašto SNSD nije pozvao opoziciju da pokažemo jedinstvo i osudimo puštanje iz pritvora inspektora MUP-a koji je pomagao i bio utočište pripadniku škaljarskog narko klana? Očigledno je priča o jedinstvu samo šarena laža SNSD-a, kroz koju pokušavaju prolongirati svoj odlazak sa vlasti i glavni cilj im je nastaviti sa uzurpacijom institucija RS-a i izvlačenjem milionskih iznosa iz budžeta”, zaključuje Crnadak.

Leave your vote