in , , ,

Iran pokazao s čim raspolaže i predstavio podzemnu raketnu bazu u Zaljevu

Hossein Salami je kazao da je Iran prošle godine izgradio podzemne “raketne gradove“ uzduž obale Zaljeva

Iranska Revolucionarna garda pokazala je u petak podzemnu raketnu bazu na tajnoj lokaciji u Zaljevu, izvijestili su iranski državni mediji u trenutku velikih napetosti između Teherana i SAD-a.

“To je jedna od nekoliko baza u kojima su smješteni strateški projektili mornarice Revolucionarne garde“, pišu mediji, pozivajući se na zapovjednika, generala Hosseina Salamija, prenosi Reuters.

Salami je kazao da je Iran prošle godine izgradio podzemne “raketne gradove“ uzduž obale Zaljeva i upozorio neprijatelje Irana da im prijeti “noćna mora”.

‘Vrlo precizni projektili’

“Ti projektili imaju domet od nekoliko stotina kilometara, vrlo su precizni, mogu zaobići elektroničke uređaje neprijatelja i imaju golemu razornu moć“, rekao je Salami.

Projektili imaju domet od nekoliko stotina kilometara, tvrdi Hossein Salami (Reuters)
Posljednjih godina zabilježeno je nekoliko incidenata između iranske Revolucionarne garde i američkih ratnih brodova koji prolaze kroz Hormuški kanal.

Napetosti između dvije strane posebno su narasle nakon što je SAD 2018. godine izašao iz međunarodnog nuklearnog sporazuma s Iranom i ponovo nametnuo sankcije režimu u Teheranu, što je uvelike pogodilo ekonomiju zemlje.

Zavidovićki volonteri u Petrinji pomažu nastradalima

Kada ste jako mali, a već ste VELIKI! Dijete nakon borbe sa teškom bolešću prodaje prepeličija jaja i pomaže Roditeljskoj kući