in

JAKO NEOBIČNA SITUACIJA S MILORADOM U PREDSJEDNIŠTVU Došao u narodnoj nošnji: Novi slovenski ambasador u BiH predao akreditive Dodiku

Neobična i vrlo zanimljiva situacija dogodila se danas kada je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ugostio rezidentnog ambasadora Slovenije Damijana Sedara.

Neobična i vrlo zanimljiva situacija dogodila se danas kada je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ugostio rezidentnog ambasadora Slovenije Damijana Sedara.

Predajući akreditive predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku rezidentni ambasador Republike Slovenije Damijan Sedar kazao je da je Slovenija čvrsta zagovornica napretka Bosne i Hercegovine na njenom putu ka Evropskoj uniji.

U tom kontekstu razgovarano je o trenutnom slovenskom predsjedavanju Vijećem Evropske unije. Ambasador Sedar je kazao kako će se Slovenija nastaviti zalagati za ubrzanje procesa proširenja Evropske unije u našoj regiji, a posebna pažnja predsjedavanja bit će usmjerena ka Bosni i Hercegovini.

Slovenija će, kao predsjedavajuća, nastojati raditi na socijalno-ekonomskom jačanju regije i na promociji sektorske integracije država regije u EU, kao što su infrastruktura, transport, energetske veze, istraživanja, dekarbonizacija, digitalizacija, kibernetska sigurnost i pozitivna perspektiva za mlade.

Sagovornici su složni da su odnosi Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije tradicionalno prijateljski i bez otvorenih pitanja koja bi otežavala saradnju dviju država.

Na kraju ceremonije predaje akreditivnih pisama predsjedavajući Dodik je ambasadoru Sedaru poželio uspješan četverogodišnji diplomatski mandat.

Snažna vijest iz Kanade u vezi Bosne i Hercegovine upravo je pristigla

Jest očiju mi: Direktor OSA-e Osman Mehmedagić nakon hapšenja pušten na slobodu uz mjere zabrane