in , ,

Kada se Dijamant razljuti: Sjećate li se fudbalera kojem je Edin Džeko očitao bukvicu? Potpisao za Crvenu Zvezdu

Džeko je tada stao u zaštitu svog saigrača Muhameda Bešića

Sjećate li se fudbalera kojem je Edin Džeko očitao bukvicu u prijateljskoj utakmici reprezentacije Bosne i Hercegovine i Austrije? Kada je kapiten bh. reprezentacije kapitenski stao u zaštitu svog saigrača Muhameda Bešića, a onda, čuvši psovke i uvrede austrijskog reprezentativca, krenuo u obračun. Sada je taj fudbaler stigao na Balkan.

Aleksandar Dragović novi je fudbaler Crvene zvezde. Reprezentativac Austrije se Zvezdom povezivao i u zimskom prelaznom roku, međutim tada nije došlo do saradnje. Iskusni defanzivac stavio je paraf na ugovor sa prvakom Srbije i riješio pitanje budućnosti pred nastup na Evropskom prvenstvu sa selekcijom Austrije.

– Mnogo mi je drago što sam potpisao, uvijek sam govorio da mi je san da igram u Crvenoj zvezdi, a sada se to i desilo. Bio sam nervozan i uzbuđen, jer mi je Zvezda omiljeni klub i jedva sam čekao da potpišem ugovor, ali sada sam sretan što sam ovdje i jedva čekam da izađem na teren i treniram sa ekipom. Pričao sam sa kapitenom Milanom Borjanom, Milošem Degenekom i bivšim kapitenom Vujadinom Savićem. Svi su mi pričali sve najljepše o Crvenoj zvezdi i kažu da je najljepše igrati pred punom Marakanom. To treba da se doživi i nadam se da ću ispuniti svoj san. Da pred punim stadionom savladam vječitog rivala – izjavio je Dragović po potpisivanju ugovora.

Dragović se našao na spisku selektora Austrije za predstojeće Evropsko prvenstvu, a njegova reprezentacija smještena je u grupu C zajedno sa Holandijom, Ukrajinom i Sjevernom Makedonijom. Iskusni stoper je prije Bajera igrao još za bečku Austriju, Bazel, Dinamo Kijev, a bio je i na posudbi u Lesteru.

Sebija Izetbegović odgovorila na prozivke: “Moja karijera nije upitna, Kurjak mi je bio mentor”

Britanski amabasador u BiH Matthew Field upozorava: “Neophodno je da informacije koje su pod kontrolom pravosudnih institucija budu dostupne novinarima i predstavnicima civilnog društva”