in ,

Kako je Aleksandar Vučić lukavo “ignorisao” Milorada Dodika u Banja Luci: Govorio je 15 minuta, a mirni razlaz i huškačku retoriku nije ni spomenuo…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka u Banja Luci tokom obraćanja medijima u glavni fokus je stavio isključivo ekonomska pitanja, čime je u potpunosti, politički vrlo lukavo “ignorisao” Milorada Dodika.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka u Banja Luci tokom obraćanja medijima u glavni fokus je stavio isključivo ekonomska pitanja, čime je u potpunosti, politički vrlo lukavo “ignorisao” Milorada Dodika.

Željka Cvijanović, predsjednica RS je govoreći prije Vučića kazala da ga je upoznala sa pozicijom ovog entiteta u Bosni i Hercegovini istakavši da drugi entitet u državi “isijava mržnju”. Vučić ističe da je mir i dogovor najbolje rješenje.

Prije Vučića obratio se i Milorad Dodik koji je veći dio svog obraćanja posvetio posljednjim aktuelnim temama o “mirnom razlazu”, kojekavim pozivima na rat kako ih neki tumače, priči o disoluciji i tako dalje. Potom se obratio Vučić, koji je u potpunosti ignorisao tu temu.

“Pažljivo sam saslušao šta misle moji domaćini o situaciji ovdje, ali za nas je važno da sačuvamo mir i stabilnost, da razvijamo našu ekonomiju, da ljudi koji žive i u RS i u Srbiji mogu da vide da će imati posla, da će njihova djeca moći da ostanu na ognjištima i da ne budu ophrvani brigama kojima smo bili ophrvani prije 30 godina, nego da dobro znamo da je mir naša budućnost, kao i zajednički rad”, rekao je Vučić.

Govoreći o izgradnji aerodroma u Trebinju kazao je da će Srbija u taj projekat uložiti otprilike 75 miliona eura od 100 miliona eura koliko bi trebalo da je ukupna vrijednost projekta.

“Mislim da je to izuzetno važan projekat za cijelu Hercegovinu, ne samo Trebinje, nego i Nevesinje, Gacko, čak i za Mostar, Stolac, što da ne”, kazao je.

Na samom kraju je na pitanje novinara kratko komentarisao i izjave Bakira Izetbegovića.

“Ne pada nam na pamet ni da razmišljamo o sukobima i ratovima i ne smatram izjave koje idu u tom smjeru na bilo koji način odgovornim kao ni uvrede na račun drugih naroda”, zaključio je Vučić.

Jasmila Žbanić posramila vlasti u Srbiji: “Rat će biti završen kad se “Aida” emitira na RTS-u u Beogradu”

Velika analiza austrijskog Der Standarda, Evropska unija želi okončati manipulacije: “Politička varka HDZ-a koji pokušava etnički podijeliti BiH”