in , , ,

Košarkaški Zmajevi saznali protivnike na Evropskom prvenstvu, igramo i protiv susjeda, grupa je veoma jaka!

Žrijeb grupa Evropskog prvanstva za košarkaše održan je danas u Berlinu. Učesnici su raspoređeni u četiri grupe sa po šest reprezentacija

Žrijeb grupa Evropskog prvanstva za košarkaše održan je danas u Berlinu. Učesnici su raspoređeni u četiri grupe sa po šest reprezentacija.

U 13 sati održan je žrijeb grupa za Evropsko prvenstvo u košarci na kojem je rivale na smotri najboljih saznala i Bosna i Hercegovina.

Voljom žrijedba, izabranici selektora košarkaške reprezetnacije Bosne i Hercegovine Vedrana Bosnića nalaze se u grupi sa Francuskom, Litvanijom, Slovenijom, Njemačkom i Mađarskom.

U pitanju je jedna od najtežih grupa koje su Zmajevi mogli izvući. Jedan od rivala bit će i branilac titule, Slovenija.

Podsjetimo, reprezentacija BiH, iako je bila prvoplasirana u svojoj kvalifikacijskoj grupi, smještena je u posljednji, šesti, jakosni šešir.

Eurobasket 2022 će se igrati od 1. do 18. septembra naredne godine u Njemačkoj, Češkoj, Gruziji i Italiji. Ukupno 24 reprezentacije će se boriti za titulu prvaka Evrope.

Grupa A: Gruzija, Turska, Španija, Rusija, Belgija, Bugarska.

Grupa B: Njemačka, Litvanija, Francuska, Slovenija, Mađarska, BiH.

Grupa C: Italija, Estonija, Grčka, Hrvatska, Ukrajina, Velika Britanija.

Grupa D: Češka, Poljska, Srbija, Finska, Izrael, Nizozemska.

Utakmice grupe B, u koju je smještena i naša reprezentacija, igrat će se u Kelnu. Prvo kolo na rasporedu je 1. septembra naredne godine.

Mozgalica: Koja će se kanta prva napuniti vodom?

Vlada SAD donirala komandna vozila institucijama civilne zaštite u BiH