in , ,

Kosor: Vučić i Čović, dva najveća prijatelja Milorada Dodika, a on bolje da pjeva nego da izlazi sa inicjativama

Kako je kazala Kosor, posljednjih godina se ništa nije dogodilo u poboljšanju odnosa između BiH i Hrvatske.

Jadranka Kosor, bivša hrvatska premijerka, kazala je da se posljednjih godina ništa nije dogodilo u poboljšanju odnosa između BiH i Hrvatske.

U BiH i dalje glavna tema reakcije na prijedlog Milorada Dodika koji je nakon posjete turskog predsjednika BiH, predložio pregovore o BiH uz pomoć predsjednika Turske, Srbije i Hrvatske. Vaš komentar na jednu ovakvu kombinaciju?

“Besmislica, u jednoj riječi. Mislim da je to neka vrsta spina i pokušaja da se skrene pozornost sa činjenice da u BiH jeste na snazi zabrana negiranja genocida, da je Milorad Dodik političar koji i dalje negira genocid i da, ako institucije države budu funkcionirale, bi ga mogao zahvatiti i val optužbi upravo zbog toga što negira propise svoje države na čijem je čelu.

Pokazuje se relativno uspješan spin da se skrene pozornost i da svi pričaju o nečemu drugom. Zanimljivo, Dodikov najveći prijatelj Aleksandar Vučić ne reagira. Radi se o nekoj vrsti, sasvim sigurno, nekog dogovora. Vučič nije rekao ni riječi.

Hrvatski predsjednik je rekao da je to dobronamjrna inicijativa, ja bih rekla da je to sve samo ne dobronamjerno”, kazala je Kosor, prenosi n1.

Gdje je u svemu ovome Dragan Čović? O eventualnim pregovorima u novom formatu nisu se izjašavali ni i iz HDZ-a BiH?

“Dva najveća prijatelja Milorada Dodika, Vučić i Čović, šute što znači upravo da je to potvrda da se radi o nekoj vrsti spina, da se skrene pozornost sa većih problema koje ima Milorad Dodik za kojeg, sasvim sigurno nakon dolaska novog visokog predstavnika, da će se otvarati prostori da se upravo tog političara detektira kao političara koji definitivno nije zaintereisan za evropsku budućnost BiH.

Mislim da on to zna, da to znaju ljudi oko njega, bolje da pjeva nego da izlazi sa ovakvim inicjativama. Možda su se svi umorili od onog velikog rođendanskog slavlja pa sada nemaju dovljno snage da se brinu o interesima građana i države”, dodala je Kosor.

Kako je kazala, posljednjih godina se ništa nije dogodilo u poboljšanju odnosa između BiH i Hrvatske.

“Neke mostove smo namjerno ili slučajno porušili. Nema dijaloga, nema inicijativa, nema napretka. Nitko bolje ne razumije prilike u BIH nego mi u Hrvatsko iz tisuću razloga”, navela je.

Pravni stručnjak Enver Išerić: “Pozivam sve probosanske stranke da odgovore na Dodikovu blokadu institucija i države BiH”

Demokratska fronta se oglasila novim saopćenjem: Dodikov odlazak u diplomatsku samoizolaciju dobar za BiH