in

Licemjerna Željka Cvijanović bez imalo srama za sve što ne valja optužuje Federaciju BiH: “Ne rade ništa, nećemo da budemo zarobljeni ratnim temama”

Tokom posjete RS-u predsjednik Vučić i premijerka Ana Brnabić sastali su se sa predsjednicom RS Željkom Cvijanović, premijerom RS Radovanom Viškovićem i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom

Delegacija Republike Srbije, predvođena predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem,danas je posjetila entitet Republiku Srpsku.

Tokom posjete RS predsjednik Vučić i premijerka Ana Brnabić sastali su se sa predsjednicom RS Željkom Cvijanović, premijerom RS Radovanom Viškovićem i predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

Na konferenciji za medije, prvo se obratila Željka Cvijanović koja je kazala kako saradnja RS-a i Srbije napreduje u svakom obliku.

– Radimo sve za dobrobit građana. Zahvaljujem Srbiji koja nam je bila podrška u svemu, i sada za vrijeme pandemije. Zahvaljujem za pomoć Srbiji i u pojednim opštinama u Federaciji, jer vlast u Federaciji ne radi ništa. Neki ljudi su tamo zadivljeni kako radi Republika Srpska, istakla je Cvijanović.

Između ostalog, navodi kako su razgovarali i o izgradnji aerodroma u Trebinju.

– Ulazimo konačno u fazu izgradnje hidroelektrane. Naš priroritet jeste stabilna Republika Srpska, nećemo da bude zarobljeni ratni temama. Prema RS-u svakodnevno isijava mržnja. Nama treba stabilnost, sve što nismo uspjeli sa drugima bez obzira što živimo zajedno u okviru zemlje, mi to činimo sa Srbijom. Znamo da to mnoge čini nervoznim. Srbija ide putem razvoja. Moja velika zahvalnost što građani imaju tako jaku Srbiju koja ide hrabro naprijed, kazala je Cvijanović.

Bivši ministar vanjskih poslova Hrvatske Mate Granić: „Pitanje granica, to je završena priča! Sigurno je da su SAD i EU protiv toga!”

Ovo se neće svidjeti Jeleni Karleuši: Vanja Knežević nakon izbacivanja iz Zvezda Granda krenula stopama Svetlane Cece Ražnatović