in ,

Lider SDA Bakir Izetbegović u svojevrsnoj panici: “Prvo KCUS, Novalić pa Mehmedagić, to se radi samo Bošnjacima…”

Oglasio se Bakir Izetbegović nakon opasnih turbulencija na političko-kriminalnoj sceni BiH.

Oglasio se Bakir Izetbegović nakon opasnih turbulencija na političko-kriminalnoj sceni BiH.

Može se zaključiti da je u svojevrsnoj panici.

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović ocijenio je da je hapšenje direktora Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića politički pritisak Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

“To se radi samo Bošnjacima. Sasvim sigurno se radi o jednom političkom pritisku i političkim procesima jer na tapetu su samo ministri iz SDA, Bisera Turković i Selmo Cikotić, koji su dobri ministri”, kazao je Izetbegović.

Također, za Mehmedagića kaže da je dobar šef obavještajne službe, da je dio sigurnosti države te da s razlogom ide ‘na nerve’ neprijateljima BiH.

“Prvo, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, zatim premijer FBiH Fadil Novalić. Nezamislivo je da se to radi bilo kome drugom osim Bošnjacima, nažalost, uz pomoć nekih bošnjačkih kadrova”, kazao je Izetbegović.

Komentirajući inicijative da se ukine Ured visokog predstavnika (OHR), Izetbegović je kazao da je to samo politička poruka te da od toga nema ništa, jer svi znaju šta su uslovi za odlazak OHR iz BiH.

“Najvažniji je onaj od kojeg smo jako daleko, a to je stabilnost i stanje u zemlji. Čudi me samo da Kina, koja želi investirati u BiH, ima takve stavove”, zaključio je Izetbegović.

Prolom oblaka izazvao potpuni haos u Modriči, pogledajte fotografije sa lica mjesta

Stigli i prvi zastrašujući snimci iz Modriče nakon što je prolom oblaka izazvao haos, situacija nije nimalo dobra