in ,

Majka stradalog Davida Dragičevića, Suzana Radanović dala iskaz kao svjedok u Tužilaštvu BiH: “Spremni su da vode istragu o ubistvu moga sina”

Suzana Radanović se oglasila nakon svjedočenja u Tužilaštvu BiH.

Suzana Radanović se oglasila nakon svjedočenja u Tužilaštvu BiH.

Suzana Radanović, majka ubijenog Davida Dragičevića dala je iskaz kao svjedok u Tužilaštvu Bosne i Hercegovini, u predmetu ubistva njenog sina.

Radanović je iskazala zadovoljstvo što je došao taj dan da daje iskaz u svojstvu svjedoka.

“Vidim da je Tužilaštvo spremno da vodi istragu o ubistvu moga sina. Čekali smo tri godine, ja sam u stanju čekati još tri samo da slučaj bude riješen. Da se odradi kako treba”, kazala je.

Radanović smatra da borba tek predstoji.

“Mi smo se do sad borili da dođemo u ovu fazu, sad je slijedeća faza. Naš cilj kao roditelja, evo i Muriz (Memić) je tu, vjerujem da je to i njegov cilj, da slučaj Davida moga i njegovog Dženana nikad više ne ponovi na taj način na koji su se desila ta ubistva”, pojasnila je.

Ifet Feraget, advokat porodice, kazao je da je Suzana Radanović danas započela davanje svoje izjave.

“Znate koliko je kompleksan predmet. Znam da je interes javnosti ogroman. Ne možemo iznositi bilo kakve detalje. Postupajuća tužiteljica je vrlo profesionalno pristupila ovom problemu”, kazao je.

Navodi da će se raditi istraga što se tiče odgovornih za ubistvo, ali i za sve propuste koji su evidentni.

To su naši omladinci, naši mali ponosi: Ovo je fantastičan rezultat matematičara iz BiH

Olivera Balašević otkrila dugo čuvanu porodičnu tajnu: “Nazvala sam ga, predstavila se svojim starim imenom i novim prezimenom”