in , ,

Mijatović: “Mnogi su me nazvali i rekli da se ne oglašavam; Na kraju NE Ratko, za mene nikad nisi bio heroj već zločinac!”

Povodom presude Mladiću, reagovao Vojin Mijatović

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović se oglasio nakon što je ratni zločinac Ratko Mladić osuđen na doživotni zatvor.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

PRESUDA RATKU MLADIĆU

‼️Danas su me mnogi nazvali i rekli da se ne oglašavam, ali nikako da ljudi shvate da imati stav i slobodu nema cenu.
‼️Ratko Mladić je pravosnažno osuđen i presuđeni je ratni zločinac, sudske odluke se ne komentarišu već sprovode i to je što se tiče presude.
‼️Ljudski se nadam da su porodice žrtava dobile satisfakciju i dočeklae pravdu.
‼️E sad imam potrebu da iznesem stav šta je Mladić svojim nedelima učinio sopstvenom srpskom narodu.

➖Označeni smo za vek vekova, buduće generacije su nam istorijski obeležena po nedelima i svemu što je anticivilizacijski.
➖Na sopstveni narod je nametnuo kolektivitet odgovornosti koji može uraditi samo neko koga nije briga za sopstvenu porodicu i narod.
‼️A sad par srpskih pitanja za sve nas kada je konačno barem sudski zatvorena ova crna etapa, a odgovore na ova pitanja bi trebao upravo dati on lično Mladić:
➖Zbog čega i koga su silni srpski vojnici izginuli ulazeći u Bihać 6 puta i po naredi povlačeći se, koliko ste to naplatili, koliko je bilo po svakom srpskom vojniku koji je poginuo?
➖Koliko ste naplatili prodaju Sanskog Mosta, Ključa, Drvara, Petrovca, Glamoča, Grahova…… kolika je bila cena po srpskoj glavi?

➖Zašto ste držali Sarajevo u opsadi i ubijali nedužne ljude po Sarajevu, kolika je bila cena cigara, brašna, municije…. koju ste prodavali Sarajevu u opsadi, jer su toliko ti novci vredniji od ubijenih u Sarajevu i stotinu godina zatvora za opsadu Sarajeva?
➖Zašto ste, zbog koga i za koju cenu slali banjalučke studente u famoznu studentsku brigadu, da goli i bosi iz studentskih klupa uzmu puške i ginu po Grabežu, Bihaću…… koliko ste npalatili te srpske glave?

➖Na kraju za koliko para i zašto pobište onolike ljude po Podrinju, kakav je i koji srpski interes bio da se to uradi, sem da crnim slovima obeležite sopstveni narod.
‼️I mogu postaviti još sto pitanja i svi vi znate da pričam istinu, zločina je bilo na svim stranama u ratu, ali se sopstveni zločin ne može pravdati tuđim, protiv mraka se ide svetlom ne mrakom!

‼️Na kraju NE Ratko , za mene nikad nisi bio heroj već zločinac, samo nisam siguran da li si veći zločinac ispao prema nesrpskom narodu ili prema sopstvenom srpskom koji će jednog dana shvatiti da sam ipak u pravu koliko god ovo danas gorko zvučalo!
‼️I Mladića i sve ostale za ratne zločine u Hag su isporučile vlasti RS, svi oni koji u glas danas govore Mladić je heroj, mizerija i to velika!”, zaključio je Mijatović.

Šemsudin Mehmedović jasan kao dan nakon presude krvniku Ratku Mladiću: “Sada je zaista neophodan Zakon o zabrani negiranja genocida”

Nedvosmislen poziv iz američke ambasade zbog Ratka Mladića: “Važan korak da svi koji su činili zločine preuzmu punu odgovornost za patnje naroda tokom rata u BiH”