in , ,

Mijatović se pita: “Dok sam mu ja bio savjetnik Špirić se sastajao s Čauševićem, kako je ispario iz optužnice?

Mijatović je dodao da Tužilaštvo i SIPA trebaju provjeriti carinske terminale koji se iznajmljuju UIO od Gradiške do Bijeljine

Kemal Čaušević je osuđen na 9 godina zatvora posle višegodišnjeg suđenja, a zanimljivo je da su mnogi veliki isparili iz te optužnice, napisao je potpredsjednik SDP BiH Vojin MIjatović.

“Posebno je zanimljivo gdje je iz optužnice nestao Nikola Špirić. Baš u tom periodu kad sam Špiriću bio savjetnik, prijateljski i poslovni sastanci Špirića i Čauševića su bili vrlo česti. Tri pitanja za Tužilaštvo BiH: -Kako je Špirić nestao iz ove optužnice kada se zna, a i sam Čaušević je javno govorio da je Špirić puno puta interevenisao kod njega za mnoge stvari u UIO? – Gdje je ispraila i nestala afera Šećer u kojoj Špirić ima glavnu ulogu? – Gdje je ispraila i nestala afera Audi Q7, a svjedoci u slučaju su potvrdili da se dogodio kriminal?”, pitao je Mijatović.

Dodao je da Tužilaštvo i SIPA trebaju provjeriti carinske terminale koji se iznajmljuju UIO od Gradiške do Bijeljine, da se slučajno jedan od nekoliko iznajmljuje od Špirića ili nekog veoma povezanog sa njim?

“Napomena, ništa ne pričam napamet, al evo malo pitanja i pomoći, a sad gospodo iz SIPA i Tužilaštva BiH, NA POSAO što bi Vukan rekao mi vas plaćamo!!!”, zaključio je MIjatović.

Najbitnije vijesti iz BiH, regije, dijaspore i svijeta pratite OVDJE.

Novopečeni “zmaj” zapjevao Halida Bešlića i oduševio saigrače

Rijetki su ljudi koji mogu pronaći više od tri razlike na ovoj slici