in ,

Milorad Dodik izgleda kao da ide grlom u jagode, brutalno je izvrijeđao uglednu Tanju Topić, reakcije i osude stižu sa svih strana

Milorad Dodik nikada brutalnije obrušio se na političku analitičarku Tanju Topić

Tanja Topić je Banjalučanka, doktorantica na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Magistrirala je na Univerzitetu Frankfurt Viadrina u oblasti medija i interkulturalne komunikacije.

“Do sada je kritičare nazivao izdajnicama, od sada kvislinzima i stranim agentima. Milorad Dodik nikada brutalnije obrušio se na političku analitičarku Tanju Topić koju je nazvao agentom njemačkog BND-a, te joj uputio uz niz uvreda, koje su se odnosile i na njenu porodicu. Osude i poziv na sankcionisanje ovakvog ponašanja stižu sa svih strana.

U podužoj telefonskoj izjavi za “novinarsku” agenciju iz RS najbrutalnije do sada Milorad Dodik lično je etiketirao političku analitičarku Tanju Topić, ali i njenu porodicu” piše N1.

“Imate onu Tanju Topić koja je dokazani agent BND. Ona je u funkciji njemačkih obavještajnih struktura, a zna se šta su Nijemci ovdje radili i kako su prolazili oni koji su bili kvislinzi. Ona je dokazani kvisling. Ona ne propusti priliku da iznese laži“, kazao je Dodik.

Tanja Topić je kratko za N1 rekla da izjave neće davati, ali pokreće tužbu.

Dodikovim najprizemnijim uvredama i neargumetovanim optužbama zgrožen je najveći dio javnosti. Gordana Katana i sama je bila meta napada.

“Ovo što je urađeno Tanji Topić to je direktna prijetnja po život i Tanje i njene porodice, to je neoprostivo.Upravo zbog izjave da je Tanja Topić kvisling, a da se zna kako su kvislinzi završavali, to je dovoljan osnov za pokretanje krivične odgovornosti, (istrage protiv Milorada Dodika.)“, kazala je.

Nije ovo prvi put da se bivša novinarka, danas nvo aktvistica i uposlenica njemačkog Fridrih Eberta etiketira , napada. Zna to dugogodišnja novinarka Lljiljana Smiljanić, koja političarima poručuje: koristite argumente, a ne uvrede!

“Možda je javnost čak i oguglala na takve situacije, što nije dobro. I osim osuda uvijek treba ukazivati na to kako su mogli da postupe u toj situaciji. Ako već nemaju savjetnike koji će to reći, ili ne smiju reći, da bar mi novinari koji smo prisutni u javnosti, da bar mi kažemo, a možda neko sljedeći put od njih neistomišljenicima kaže eto koristiću argumente, a ne uvrede“, dodala je Ljiljana Smiljanić.

Priča o spiskovima tzv. neprijatelja RS seže iz 2014. godine još od vremena kada je na zvaničnoj stranici Saveza nezavisnih socijaldemokrata objavljena knjiga “Rušenje RS-Teorija i tehnologija prevrata”.

Ali lista „rušilaca RS“, koju je napisao odbjegli i opskurni pisac Stefan Karganović 2020. godine pala je na Sudu. Sve je imalo za cilj da se oklevetaju nevladine organizacije, mediji i pojedinci, zaključio je Osnovni sud u Banjaluci.

Na sve podsjeća Željko Raljić.

“Milorad Dodik je postupio vrlo bahato, vrlo bezobrazno. To je mnogo više od etiketiranja. To je i dalje držanje one matrice da postoje državni neprijatelji, a on je čuvar države i naroda. On je daleko od čuvara. On je taj koji upropaštava i ovaj narod i ovu državu. Tanja Topić, Svetlana Cenić, Damir Miljević, reći ću i svoje ime uz to, svi smo se i našli nekada u nekim knjigama, na nekim spiskovima, a ti ljudi koji su po narudžbi iz SNSD ih pisali, nalaze se negdje po bijelom svijetu sa 2-3 miliona eura u torbi“, izjavio je Željko Raljić, urednik Istinito.

Grupa nevladinih organizacija zatražila je pravne posljedice za Dodika zbog etiketiranja Topićeve.

U saopštenju najoštrije osuđuju izjave člana Predsjedništva BiH i pozivaju sve nadležne institucije da reaguju i zaštite prava Tanje Topić i njen fizički integritet, te da po službenoj dužnosti istraže slučaj, procesuirajući Milorada Dodika i sprečavajući bilo kakav napad na Tanju Topić.

Ovo mijenja apsolutno sve, tek sad bi moglo biti svega: Pogledajte zašto je potvrđena optužnica protiv Dragana Lukača na Draška Stanivukovića

Nesreća na magistralnom putu M-17