in , ,

Milorad Dodik: Pozivam Bakira Izetbegovića da se izvini srpskom narodu!

To što je rekao ne govori o nama Srbima, već o Bakiru Izetbegoviću

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik pozvao je predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da se izivni srpskom narodu zbog izjave date u Dnevniku D Federalne televizije te kazao kako “svojim izjavama nije ponizio samo Srbe već sve narode koji žive na Balkanu”.

“U situaciji kada se borimo s pandemijom i drugim pitanjima, Izetbegović je izjavio za Srbe da je loš narod. Nije neočekivano, bilo bi neočekivano da neki Izetbegović misli drugačije. Znali smo ovo o njemu i ranije, ali dobro je što smo svi čuli.

Nepromišljene izjave

Izetbegović je napustio teren političke borbe i krenuo na teren borbe protiv Srba. Šta je rekao ili htio da kaže kroz tu izjavu – da cijeli srpski narod stoji iza svog lidera ujedinjeno i podržava stavove koji štite taj narod? Ako sam ja taj lider onda mogu biti ponosan na tu izjavu”, rekao je Dodik.

Srpski narod prije svega

Naglasio je kako “svojim najvažnijim zadatkom” smatra “zaštitu interesa srpskog naroda” te da to “čini srčano, borbeno” i da neće odustati “od pozicioniranja srpskog naroda kako zaslužuje”.

“Ovom izjavimo Izetbegović nije ponizio samo Srbe, prezire balkanski mentalitet s kojim se ovdje živi. Koliko znam Bošnjaci, Hrvati i Srbi su Balkanci i svi imamo taj mentalitet.

Apel Dodika

Kazao je kako ga je “možda inteligentna novinarka dovela u zamku i on potvrdio da je to rekao”, te pozvao ga da se izvini.

“Pozivam ga da jasno kaže da nije tako mislio i da je srpski narod jednako dobar kao i svi drugi narodi.

To što je rekao ne govori o nama Srbima, već Bakiru Izetbegoviću. Naša najznačajnija historijska pobjeda je formiranje RS i za nas je neprihvatljivo da se njeno postojanje postavi kao problem za BiH”, poručio je Dodik.

Bosanski duel jedan od jačih! Almir “razbio”, a Nermina raskrinkala “pokvarenog” Bosanca…

Dodikov poltron Srđa Trifković plaši Srbe: “Joe Biden govori jezikom SDA i Bakira Izetbegovića!”