in , ,

Milorad Dodik provocira nakon presude Mladiću: “Ne želim nikoga da povrijedim, ali ova odluka nema mnogo veze sa pravom i pravdom!”

Dodik je saopštio svoje viđenje današnje odluke Haškog tribunala

Lider SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik se oglasio nakon što je ratni zločinac Ratko Mladić osuđe na doživotni zatvor.

Dodik je saopštio svoje viđenje današnje odluke Haškog tribunala.

“Ne želim nikoga da povrijedim, ali ova današnja odluka nema mnogo veze sa pravom i pravdom!. Do sada nije ništa učinjeno da se taj mehanizam bolje razumije”, kazao je Dodik.

Navodi da je Haški tribunal selektivan prema Srbima.

“Haški sud je “svojom pravdom” kažnavajući Srbe, doprinjeo tome da nepovjerenje postoji još više među narodima koji žive ovdje”, navodi Dodik.

Genocida nije bilo u Srebrenici, niti bilo gdje, navodi on.

“Urušeno je povjerenje u međunarodnu pravdu. Ovdje se pokušava predstaviti genocid kojega nije bilo, niti u Srebrenici niti bilo gdje. To hoće da nam nametnu, ali to ne vodi nikuda..” zaključio je Dodik.

Kontroverzne poruke Mirka Šarovića nakon presude Ratku Mladiću: “Za dešavanja u periodu 1992-1995, jednoj strani se pokušava nametnuti sva krivica”

Institut za istraživanje genocida Kanada oštro o presudi Ratku Mladiću: “Bez presude za Prijedor i ostale opštine u BiH, Haški tribunal nije u potpunosti realizovao svoju misiju”