in ,

Milorad Dodik se obrušio na Milu Đukanovića zbog dešavanja u Crnoj Gori: “On je neprijatelj Srba”

Dodik je rekao da je Đukanović uradio sve što je mogao da spriječi ustoličenje mitropolita Joanikija i da je ovo njegov maksimum.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović neprijatelj Srba i da je ovo njegova gubitnička politika.

Dodik je rekao da je Đukanović uradio sve što je mogao da spriječi ustoličenje mitropolita Joanikija i da je ovo njegov maksimum.

On je naveo da je kraj Đukanovića bio sa izgubljenim izborima, a da su dešavanja pri ustoličenju njegov simboličan kraj.

On je istakao da se dokazalo na nema snagu u Crnoj Gori koju je nekada imao što je rezultat ulaska u sukob sa SPC.

Da nije ušao u sukob sa Crkvom, Dodik smatra da bi Đukanović imao vlast još nekoliko mandata.

Njegov poriv da radi protiv srpskog nacionalnog bića doveo je do svega toga. Politika Đukanovića nema nikakvu podršku, rekao je Dodik za Televiziju Pink.

Dodik je rekao da je odnos sa Đukanovićem završio prije petnaestak godina, kada mu je ponudio saradnja Republike Srpske sa Crnom Gorom na osnovu sa sporazuma o paralelnim vezama.

Đukanović se, kako je pojasnio Dodik, ismijavao sa tim i rekao da bi potpisao da je u pitanju crnogorska republika, te dodao kako nikada nije dobio zvaničan odgovor.

Aleksandar Vučić o nemirima u Crnoj Gori: “Srpska tajna policija je neko ko prikuplja samo informacije, a onda ih dostavlja nadležnim organima”

Foto, Ilustracija

Aleksandar Vučić silovito odgovorio MiIi Đukanoviću: “Dok sam živ, neću vam dati da Srbiju pokorite onako kako ste je pokoravali gotovo 30 godina!”