in , ,

Milorad Dodik se oglasio: “Bio je Bajram i zato nisam odgovorio Bakiru Izetbegoviću”

Milorad Dodik reagirao je na izjave Bakira Izetbegovića

Milorad Dodik reagirao je na izjave Bakira Izetbegovića.

Milorad Dodik reagirao je na izjave Bakira Izetbegovića da ne treba izjednačavati strane u prošlom ratu i da ga ne treba zvati nekim nesretnim sukobom jer je to bila “agresija na BiH”.

“Pričom o agresiji na BiH, a gledajući u Srbiju, izmišljanjem etničkih čišćenja i genocida širom BiH, Bakir Izetbegović pokušava da povrati politički uticaj koji je SDA izgubila, i to igrajući na kartu žrtve i spoljnih neprijatelja Srbije i Hrvatske”, istakao je Dodik komentarišući Izetbegovićevu izjavu da ne treba izjednačavati strane u prošlom ratu i da ga ne treba zvati nekim nesretnim sukobom jer je to bila, kako kaže, agresija na BiH, te da je “srpski svijet drugo ime za veliku Srbiju”.

On je konstatirao da je takvim narativom i takvim odnosom prema najvažnijim susjedima, Izetbegović najviše štete nanosi upravo muslimanima Bošnjacima, koji su i u ratu i u miru bili najveće žrtve svog rukovodstva.

Dodik je istakao da je “posljednji popis u BiH, koji je friziran da se zadovolje zahtjevi Bošnjaka, pokazao nešto što bi u Sarajevu uporno da sakriju – u Republici Srpskoj živi više od 15 posto nesrba, a u FBiH Srbi su na nivou statističke greške”.

“Jasno je onda i ko je izvršio etničko čišćenje i koji narod je očišćen iz FBiH. Nisam htio juče da reagujem na Izetbegovićeve neistine i konstrukcije iz poštovanja činjenice da muslimani slave Bajram, ali vidim da Izetbegoviću nije smetalo da na svoj praznik napadne Srbe, Republiku Srpsku i Srbiju. U ratu su to činili na pravoslavne praznike, ostavljajući krvave tragove od Kravica, preko Bradine do Sarajeva”, rekao je Dodik.

Kolinda Grabar – Kitarović o kandidaturi za čelništvo NATO-a: “Nisam iznenađena, ali sam počašćena”

Kakav je ovo slavuj, Mirza Selimović oduvao na međunarodnom festivalu, “gledaoci u jezi”