Ministar MUP-a RS Dragan Lukač u sudnici: “Nisam kriv!”

Crna hronika Posljednje Vijesti

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, danas se u Osnovnom sudu u Banja Luci izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti tada bivšeg poslanika, a danas gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

Lukač je danas kratko kazao da “nije kriv”.

Optužnica entitetskog ministra unutrašnjih poslova tereti da je u decembru 2019. godine u sali Narodne skupštine RS prijetio i udario tadašnjeg zastupnika Stanivukovića.

Lukač se tereti zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“, koje je u vezi sa krivičnim djelom „tjelesna povreda“.

U optužnici se navodi da je Dragan Lukač prilikom posebne sjednice Narodne skupštine RS održane 23. decembra 2019. godine udario tadašnjeg zastuonika Draška Stanivukovića.

Navodi se i da je Stanivuković premijeru RS Radovanu Viškoviću dao zastavice sa oznakom NATO pakta, koje je premijer polomio i bacio na pod.

„Poslije toga, Lukač je Stanivukoviću uputio ozbiljnu prijetnju da će mu nanijeti zlo i prijetećim tonom mu se obratio riječima – I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako… inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovdje danas“, navedeno je u optužnici.

Još se navodi da je Dragan Lukač, kada mu je Stanivuković prišao, uputio riječi „Još jednom, još jednom majmune“, a potom ga „otvorenom šakom desne ruke udario u predio lica“, čime mu je nanio tjelesnu povredu, nagnječenja sluznice donje usne.

Leave your vote