in , ,

Ministar obrazovanja RS pozvao Draška Stanivukovića da mu dostavi podatke o lažnim univerzitetima: “Najgora vrsta populizma”

Logično bi bilo da je to falsifikovana javna isprava (diploma)

Ova šarada oko “lažnih diploma” je najgora vrsta populizma i skretanje pažnje javnosti sa onoga čime jedan gradonačelnik treba da se bavi, objavio je na svom Twitter nalogu Srđan Rajčević, ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS.

Logično bi bilo da je to falsifikovana javna isprava (diploma). Ukoliko je to isprava za koju se sumnja da je stečena protivno pozitivnim propisima iz oblasti visokog obrazovanja, onda je dokazivanje i eventualna optužnica ponovo na istražnim organima – navodi Rajčević

Traži da Stanivuković prvo objasni šta znači pojam “lažna diploma”.

– Logično bi bilo da je to falsifikovana javna isprava (diploma). Ukoliko je to isprava za koju se sumnja da je stečena protivno pozitivnim propisima iz oblasti visokog obrazovanja, onda je dokazivanje i eventualna optužnica ponovo na istražnim organima – navodi Rajčević.

Obje varijante, objašnjava, ne potpadaju pod djelokrug rada gradonačelnika.

– Koliko sam upratio, isti je rekao da je “otkrio i lažne univerzitete”. To je već moj posao i molim da mi dostavi podatke o takvim visokoškolskim ustanovama (šta god to značilo). Do tada, čekamo na konkretnu realizaciju predizbornih obećanja, od “besplatnog” prevoza i udžbenika do gradske bolnice – zaključio je ministar.

MUP ZHK o uzroku smrti mladih u Posušju

Gradonačelnik Petrinje prelomio: “Vraćam državi 30 miliona kuna!