in ,

Ministrica Golić oštro reagovala zbog Draška Stanivukovića: “Praznine i opsjene kriju se iza njegovih velikih gromoglasno izgovorenih riječi”

Srebrenka Golić se obrušila na Draška Stanivukovića.

Draško Stanivuković koristi svaku priliku da mi prijeti da ću, kad više ne budem ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, završiti u zatvoru, služeći se pri tom bezočnim lažima i pokazujući već poslovično neznanje, koje pokušava sakriti vikom, navela je ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić.

“Srećom, građani su već prepoznali koliko se praznine i opsjene krije iza njegovih velikih gromoglasno izgovorenih riječi. Draško Stanivuković laže, beskrupulozno, drsko laže! Fontana koju gradi u parku Mladen Stojanović, nema zakonito izdatu građevinsku dozvolu!

Odjeljenje za prostorno uređenje grada Banjaluka izdalo je građevinsku dozvolu broj 03-360-230/21 za izgradnju fontane, ali ta dozvola je nezakonita jer ju je izdao nenadležni organ i u suprotnosti sa regulacionim planom, koji je predvidio zadržavanje postojeće česme”, navela je Golić.

Naime, kako stoji u reakciji, Park Mladen Stojanović je Odlukom Komisije za očuvanje Nacionalnih spomenika o proglašenju Ambijentalne cjeline dijelova ulica Kralja Petra Drugog Karađorđevića i Mladena Stojanovića nacionalnim spomenikom definisan kao zaštitna zona ovog nacionalnog spomenika, te je prema Zakonu o uređenju prostora, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju nadležno za izdavanje dozvola za gradnju.

“Dakle, građevinska dozvola kojom se danas hvalio je nezakonita, kao i sve što je gradonačelnik do sada uradio! Pozivam građevinsko-urbanističku inspekciju da hitno izvrši inspekcijski nadzor i postupi u skladu sa svojim ovlašćenjima i po zakonu, te da naloži da se nelegalno gradilište hitno obezbijedi građevinskom ogradom, jer ovako neograđeno predstavlja opasnost po zdravlje i život korisnika Parka, a naročito male djece”, poručuje Golić.

Navodi da se gradonačelnik se “ponaša kao da je Banjaluka njegova tabla za društvenu igru Monopol, smatrajući da on može i smije graditi i rušiti po svom nahođenju”.

“I Kajak će, kaže, srušiti kad mu ‘klikne’. Sramota je da gradonačelnik najvećeg grada u Republici Srpskoj otvoreno, pred kamerama, priznaje da radi kako mu ‘klikne’, a ne po zakonu, a tragično je da o tome što radi i govori nema ama baš nikakvog znanja. Gospodine Stanivukoviću, kad ste toliko sigurni u ispravnost svojih rješenja zašto čekate oktobar da vam klikne da srušite ‘Kajak’, zašto odugovlačite, od prošle godine se čeka da Vama ‘klikne’!

Vi ste preuzeli ulogu i tužioca i sudije, podižete tužbe i donosite presude po sopstvenom nahođenju. Za takvu ulogu treba specifično znanje koje se dobija završenim pravnim fakultetom, položenim pravosudnim ispitom, a onda dugogodišnjim studioznim učenjem i radom, a ne praznim pričama vječitog studenta”, navela je ona.

Kako kaže, to što Stanivković radi “u krivičnom zakonu se zove samovlašće”.

“Vi konstantno vršite pritisak na svoje podređene, koji više ne rade po zakonu već kako vama ‘klikne’, vršite pritisak na Ministarstvo da donosi nezakonita rješenja… predugo bi trajalo da se pobroje sve nezakonite radnje koje ste izvršili od kako ste preuzeli vlast. Od Vaše vladavine jedino pozitivno je što su građani za relativno kratko vrijeme shvatili da Vi niste neko ko će donijeti promjene i što će upravo oni koji su od vas mnogo očekivali spriječiti da ikad postanete dio republičke vlasti.

Učinite nešto za sebe, učite, proučite zakone, naučite sistem uprave, ne dozvolite da vas građani zapamte kao neznalicu koji je mnogo htio, mnogo započeo, ali nije znao!”, poruka je Golić.

Bisera Turković se obrušila na Aleksandra Vučića: “Providne su njegove pridike dok odlikuje Milorada Dodika”

Predsjednik SAD Joe Biden najavio odmazdu, nakon smrtonosnog napada u Kabulu