in ,

Ministrica vanjskih poslova BiH odbrusila Rusima: “Nećete nam vi diktirati hoće li BiH u NATO!”

Ministarstvo vanjskih poslova BiH reagovalo je nakon saopštenja Ambasade Rusije u BiH u kojem se dovodi u pitanje NATO put Bosne i Hercegovine.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH reagovalo je nakon saopštenja Ambasade Rusije u BiH u kojem se dovodi u pitanje NATO put Bosne i Hercegovine.

“Saopštenje Ambasade Ruske Federacije o NATO putu Bosne i Hercegovine ukazuje na zabrinjavajuću promjenu zvanične politike ruskih vlasti prema Bosni i Hercegovini, saopštila je šefica bh. diplomatije Bisera Turković.

“Dosad je zvanični stav Ruske Federacije bio da će poštovati samostalne odluke institucija BiH kada je u pitanju NATO put, a sada ruske vlasti pokazuju otvorenu namjeru da, protivno međunarodnom pravu, ograničavaju suverenitet Bosne i Hercegovine.

NATO put BiH nije usmjeren na bilo koji način protiv Ruske Federacije, niti će Ruska Federacija diktirati hoće li BiH u NATO. Naš put u NATO je definisan kroz usvojene zakone i odluke, te će o njemu nastaviti da odlučuju isključivo institucije i građani BiH. Pozivam Rusku Federaciju da te odluke poštuje”, navela je Turković, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

VEZANI TEKST: Rusija upozorava Bosnu i Hercegovinu: “Bit će posljedica ukoliko uđete u NATO!”

Održan žrijeb Lige prvaka: Spektakularni mečevi nas očekuju, repriza prošlosezonskog finala

Mirsad Hadžikadić

Mirsad Hadžikadić traži izvinjenje Rusije zbog skandaloznih izjava: “Miješanje u unutrašnju politiku BiH je neprijateljski čin!”