in ,

Nakon Dodikovog sastanka sa Erdoganom, Šarović poručio: Ideja mirne disolucije BiH je tačka razlaza SDS-a i SNSD-a

Šarović je dodao da je problem što je Dodik svojom izjavom poručio da je Dejton mrtav i da je potrebno novo političko rješenje za BiH,

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da ga nije briga s kim će Dodik razgovarati ali ja važno “šta je rezultat njegovih razgovora”.

“Inicijativa za raspakivanje Dejtona za nas je nedopustiva”, istakao je Šarović, osvrćući se na nedavni sastanak Milorada Dodika i turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

Dodao je da je problem što je Dodik svojom izjavom poručio da je Dejton mrtav i da je potrebno novo političko rješenje za BiH, tražeći od Erdogana da se u tu temu uključi i posreduje.

“Tu se naše politike razilaze, oko toga se ne možemo apsolutno složiti. Tu sa Dodikom i SNSD-om nemamo nikavih dodirnih tački jer je to, ukoliko se u taj proces uđe, put nestanka Republike Srpske”, poručio je Šarović.

On je kazao da je naivno vjerovanje da postoje danas unutrašnje okolnosti i faktori koji bi dozvolili i koji bi RS dali, u tom novom političkom dogovoru isto ili više autonomnosti i nadležnosti nego što to danas imamo.

“Naprotiv, uzeli bi nam sve ili mnogo više od toga što imamo i uzeli bi nam upravo ovi koji Dodiku sada odobravaju ovaj put i hvale njegovu inicijativu.

Ideja mirne disolucije je tačka razlaza naših politika jer mi u SDS smatramo da je to najoposanija zamka za nespremnu RS i mi kao stranka ćemo se odlučno suprostaviti svakoj takvoj inicijativi”, zaključio je Šarović.

Psiholog Srđan Puhalo o izlasku Bilala Bosnića iz zatvora: “Ono što treba da uradimo jeste da ga pustimo i damo mu šansu”

Ceca se oglasila nakon sto je ozvaničeno da mijenja Karleušu: “Nije poenta takmičenja da neko plače na sceni”