in , ,

Nakon hapšenja u slučaju “Memić” oglasio se Davor Dragičević!

Davidov otac Davor Dragičević se nada da će Tužilaštvo BiH povući korake

Po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, vrše pretrese sa ciljem prikupljanja dokaza. Pretresi se vrše u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića u mjesecu februaru 2016. godine.

Kako pišu mediji, uhapšeni su Zijad Mutap, otac Alise Mutap koja je u vrijeme ubistva bila sa Dženanom Memićem, i Hasan Dupovac nekadašnji šef Odsjeka MUP-a KS za saobraćajne istrage.

Davidov otac Davor Dragičević se nada da će Tužilaštvo BiH povući korake i u slučaju David Dragičević.

“Kao što je rekao naš advokat, porodica Memić i Dragičević, gospodin Feraget, nadamo se da je ovo konačno prilika Tužilaštvu BiH i čitavom pravosudnom sistemu da pokažu svoju snagu. One dokaze koje posjedujemo gospodin Memić i ja, očigledno je da se radi o zataškivanju ubistva naših sinova Davida i Dženana. Nadam se da će Tužilaštvo BiH preuzeti i slučaj Dragičević s ciljem otkrivanja ko je ubio mog sina”, rekao je Dragičević za N1 i dodao:

On je ponovo optužio vrh MUP-a Republike Srpske kada je u pitanju ubistvo njegovog sina.

“U pitanju je organizovani kriminal. Kao što je rekao gospodin Feraget, Tužilaštvo BiH ne smije propustiti ovakve prilike”, zaključio je.

Poruka iz RS upućena Vojislavu Šešelju odzvanja Srbijom: “Izvlačite kosti mog mrtvog muža!”

Benjamin Tahirović iz Švedske potpisao za Romu, može igrati i za reprezentaciju BiH!