in ,

Napeto u Crnoj Gori, Adžić oštro reagovao: “Mitropolit Joanikije da razmisli i odustane od ustoličenja u Cetinjskom manastiru”

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić pozvao je mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija da odustane od čina ustoličenja u Cetinjskom manastiru koje je planirano sutra u osam sati.

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić pozvao je mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija da odustane od čina ustoličenja u Cetinjskom manastiru koje je planirano sutra u osam sati.

Adžić je kazao da moli Joanikija da još jednom mudro razmisli i uzme u obzir sve potencijalne posljedice i nenadoknadivu štetu koju bi on i crkva koju predstavlja,” ali i svi mi koje nazvaste ,braćom, iako možda ne dijelimo u potpunosti isti sistem vrijednosti, mogli pretrpjeti ukoliko do kraja budete istrajavali u prvobitnom naumu”.

“I dodatno usijali već alarmantnu situaciju na Cetinju”, rekao je Adžić, prenosi Pobjeda.

On je zamolio Joanikija da prilikom donošenja krajnje odluke razmisli o svakom vjerniku Mitropolije crnogorsko-primorske koji i nakon 5. septembra ostaje na Cetinju, o svakom pripadniku Uprave policije koji danas i sjutra rizikuje svoj život.

“Starajući se o očuvanju mira za sve nas, o svakom novinaru koji sve češće postaju kolateral na sličnim skupovima, o svakom djetetu koje je ovih dana, iz predostrožnosti, zatvoreno u svojim kućama”, kazao je Adžić.

Adđić je dodao da je siguran da bi Joanikijev ustupak pokazao snagu njegovog životnog poziva, a ne nikako poraz ili povlačenje.

On je ocijenio da u ovom trenutku ne može biti pobjednika i da “samo svi zajedno možemo biti gubitnici”.

“Smatram da Vaš prethodnik, mitropolit Amfilohije, nije bio ni manje hrabar ni manje privržen crkvi kada je odlučio da izbjegne održavanje litije na Cetinju iz gore pomenutih razloga. Čuvajmo mir za sve nas i našu jedinu domovinu Crnu Goru”, poručio je Adžić.

Pogledajte kako su Crnogorci dočekali predsjednika države Milu Đukanovića na Cetinju i šta im je poručio govoreći za medije

Dogodilo se hapšenje na granici BiH: Pao Jasmin Mulahusić, radikalni SDA internet jurišnik koji napada političare i novinare