in , ,

NASA je upravo objavila vrlo uznemirujući video

Američka svemirska agencija (NASA) objavila je video, koji je na svom zvaničnom Facebook profilu prenio i ugledni glumac Leonardo DiCaprio

U sažetom novom videu objavljenom u četvrtak, Američka svemirska agencija (NASA) je objavila da je 2020. godina zajedno sa 2016. najtoplija godina ikad zabilježena. Važno je napomenuti da je naučna agencija naglasila da je ovo zagrijavanje dio snažnog trenda, koji je uglavnom uzrokovan zaostajanjem toplote u atmosferi.

Čovječanstvo radikalno narušava planetu

“Posljednja decenija bila je najtoplija zabilježena u historiji”, saopštila je NASA. Moderni negativni temperaturni rekordi agencije sežu više od jednog stoljeća, do 1880. I u posljednjih četrdeset godina, porast Zemljine temperature ubrzava se.

Članak o ovom negativnom fenomenu na svom zvaničnom Facebook profilu prenio je i ugledni glumac Leonardo DiCaprio

Rekordne sezone požara 2020. godine i strmoglavo leđenje arktičkog morskog leda vjerovatne su posljedice klimatskih promjena uzrokovanih čovjekom, navode iz NASA-e.

Na Zemlji su posljednje 44 godine bile toplije od prosjeka i postajale su sve vruće. To se ne bi dogodilo da se planeta neprestano zagrijava, rekao je za Mashable Alan Hamlet, vanredni profesor građevinarstva i inženjerstva životne sredine i nauka o zemlji na Univerzitetu Notre Dame.

Hamlet nije imao ulogu u NASA-inoj klimatskoj analizi za 2020. godinu.

“Zagrijavanje zemlje je neporecivo” rekao je Hamlet.

Pogledajte snimak koji je objavila NASA.

Željko Komšić upozorava predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH: ”Građani više nemaju strpljenja!”

KONAČNA ODLUKA ANGELE MERKEL I PREMIJERA U Njemačkoj produžen “Lockdown” i to do 14. februara!