in , ,

Ne planira stati, nova žestoka najava Draška Stanivukovića izazvala veliku pažnju javnosti: “Rušit ćemo i Agape!”

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković predao je danas krivičnu prijavu protiv glavnog urbainističko-građevinskog inspektora RS

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković predao je danas krivičnu prijavu protiv glavnog urbainističko-građevinskog inspektora RS zbog slučaja „Kajak“.

Stanivuković je rekao da ovom prijavom Grad pokazuje da ne odustaje.

„Nikad nećemo odustati od borbe za pravnu državu. Pravna država znači da je zakon iznad bilo koga, iznad kumova, sestrića, roda, tazbine ili bilo koga. To je pravna država, a danas mi takvu državu nemamo.

Danas imamo situaciju da republička inspekcija naređuje gradskoj inspekciji skidanje trake sa nelegalnog objekta na gradskoj imovini zato što je neko nečiji kum, da li je on Radišić ili neko drugi. To je presedan, to nije normalno i protiv svih tih ljudi biće predane krivične prijave“, rekao je Stanivuković – prenosi Buka.

Dodao je da pored slučajak Kajak imaju problem i sa restoranom Agape koji se nalazi u Robnoj kući „Boska“.

„Agape je nelegalan i izdaćemo rješenje i o rušenju Agapea. Zamislite da u centru Banjaluke godinama stoji kompletna terasa, sa svim popratnim objektima, skladištima, terasama, tendama i šankovima koja je potpuno nelegalna i to godinama. To niko godinama nije vidio, ni naša inspekcija ni ova ni ova. To je sramotno. Pogledajte u kakvoj mi državi živimo. Želimo da rušimo temelje privatne države“, rekao je Stanivuković.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pozvao je građane danas u 18 sati na pripremne radove na uređenju prostora u naselju Borik, preko puta ugostiteljskog objekta „Kajak“. Tu je najavio da će se parking pretvoriti u park.

„Mi se danas borimo papirima i bagerima. Kad papiri ne rade bageri rade. Danas počinjemo da gradimo prvi park posvećen borbi protiv kriminala i privatne države. Kajak je postao simbol borbe za pravnu državu. Park će biti senzancionalan i lijep“, istakao je Stanivuković.

Neobična situacija u fudbalskoj reprezentaciji BiH: Fudbaler se oženio, zbog toga mu je dozvoljeno kašnjenje na okupljanje

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić u društvu Oscarovca Danisa Tanovića: “Reditelju i ekipi filma želim svu sreću” svijeta