in , ,

Nebojša Vukanović, “Bosna do Tokija”: “Kad je govorio Dodik pomislio sam da govori rahmetli Alija Izetbegović”

Naravno, Vukanović je fokus stavio na Milorada Dodika koji je prvi put učestvovao u radu Predsjedništva BiH od kako je Valentin Inzki prije više od mjesec dana zabranio negiranje genocida.

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini RS-a i vječiti kritičar aktuelne vlasti, na sebi svojstven način odlučio je analizirati jučerašnji sastanak članova Predsjedništva BiH sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Naravno, Vukanović je fokus stavio na Milorada Dodika koji je prvi put učestvovao u radu Predsjedništva BiH od kako je Valentin Inzki prije više od mjesec dana zabranio negiranje genocida.

“Ne samo da je pogazio Odluke Narodne skupštine RS, koje je sam predložio na moju inicijativu, da je sakrio srpsku trobojku u neki ormar i ćošak da se nigdje ne vidi, iako se busao i udarao u prsa da neće ići na neki sastanak ako nema trobojke RS iza njega, već se toliko Mali Baja(zit) snishodnjivo ponižavao i ulizivao Erdoganu u Sarajevu, nazivao ga velikim vođom, političarem i državnikom, da je bilo tužno gledati njegovo povijanje i puzanje pred predsjednikom Turske.

U odnosu na ovo sinoć, pozdrav ‘merhaba askeri’ u Ankari zvuči kao ‘pomoz Bog junaci’ kako je sinoć bilo bijedno bilo gledati njegovo povijanje i ulizivanje”, piše Vukanović.

Vukanović se zatim dotakao i Dodikove rečenice u kojoj je naglasio da se zalaže za teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

“Dodik je dao riječ Erdoganu, te posredno Komšiću, Džaferoviću i Bakiru, da će se boriti za cjelovitost i suverenost Bosne i Hercegovine da sam u jednom trenutku pomislio da govori rahmetli Alija Izetbegović, kad u amanet ostavlja Bosnu predsjedniku Turske, a ne velika srbenda koja je prezirala Sarajevo, balkanski Teheran, zbog velikog broja džamija i hodža koje arlauču i smetaju mu.

Od treme, pritiska i nervoze glas ga je izdao pa je pravio pauze da popije gutljaj vode, a da glas nije zadrhtao pomislio sam da će u neka doba uskliknuti ‘Bosna do Tokija!’.”

Pita se, kaže Vukanović, “gdje nestade i što se ponizno u Sarajevu povi ona velika srbenda koja se sada kune u Otadžbinu Bosnu i Hercegovinu, a prije 20 dana je govorio ‘idemo na referendum i otcjepljenje pa šta bude, gud baj BiH, velkam RS egzit’?”.

“Ne samo da ide u Sarajevo i krši odluke već je Dodik izrazio spremnost da otvori širi dijalog o daljem putu BiH, možda i uređenju BiH, a u Sarajevo je poveo Stašu Košarca i Vojina Mitrovića da ne bude sam u izdaji već i da oni sa njim gaze i ponižavaju odluke Narodne skupštine RS-a””, poručio je.

Milorad Dodik se oglasio nakon sastanka sa Erdoganom: “Pozivam ljude iz Sarajeva da imaju razumijevanja i shvate oziljnost situacije”

Pogledajte kako izgleda unutrašnjost Titovog aviona koji je sletio u Mostar