in ,

“Nema više cile mile” Veoma teška prijetnja Milorada Dodika: “Podnijet ću krivične prijave protiv sudaca Ustavnog suda BiH”

Milorad Dodik se očigledno našao u bezizlazu i slabo percipira šta se dešava…

Milorad Dodik se očigledno našao u bezizlazu i slabo percipira šta se dešava…

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prokomentarisao je odluku Ustavnog suda BiH koji je utvrdio da je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zastavi BiH, koji je svojom apelacijom osporio član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, u saglasnosti sa Ustavom BiH.

– Ne postoji saglasnost Predsjedništva BiH na zastavu BiH, što je propisano Ustavom, te je stoga iole pravno pismenoj osobi jasno da Zakon o zastavi BiH nije u skladu sa Ustavom BiH – rekao je Dodik.

Dodik je kazao da Republika Srpska i Srbi više nemaju šta da traže od Ustavnog suda BiH osim da sudije tog suda krivično odgovaraju za kršenje Ustava BiH.

Poručio je da će kao član Predsjedništva BiH podnijeti za svakog od tih sudija krivičnu prijavu za kršenje Ustava i zloupotrebu položaja i ovlaštenja, i za strane i domaće sudije.

– Za domaće, ovdje, a strane, vidjećemo, u zemljama iz kojih dolaze – rekao je Dodik.

Jest očiju mi: Direktor OSA-e Osman Mehmedagić nakon hapšenja pušten na slobodu uz mjere zabrane

JEKO OVAJ LIK, GDJE JE POŠAO I ODAKLE JE DOŠAO? Evo kako portparol Milorada Dodika opasno zamajava javnost: Netačna je tvrdnja Radovana Kovačevića da “visoki predstavnik više ne postoji”