in , ,

Nenad Čanak u Srebrenici otvoreno poručio: “Pogrešno je što Aleksandar Vučić, više ne dolazi u Potočare”

Nenad Čanak bez dlake na jeziku.

Nenad Čanak bez dlake na jeziku.

Nenad Čanak, čelnik Lige socijaldemokrata Vojvodine i ove godine je došao u Potočare kako bi se poklonio žrtvama genocida.

On je rekao da je pogrešno što Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije više ne dolazi u Potočare te da srpski predstavnici trebaju dolaziti na ovo mjesto sve dok ne prestanu da ih kamenuju.

Čanak je govoreći o kamenovanju kazao da zapravo bježati od kamenja nije dobra poruka.

“Bio sam ovdje (u Potočarima) kada je došao Aleksandar Vučić prvi i jedini put koliko ja znam. I kada je bio kamenovan i kada je otišao i nisam vidio da je više dolazio. Moram reći da me to zamislilo šta da kažem kada dođem ovamo danas”, naveo je Čanak, prenosi N1.

Dalje je istakao da ipak može reći samo jedno, a to je da je Vučić napravio strašnu grešku.

“Jer svako ko dolazi iz i ispred Srbije mora dolaziti onoliko puta, bio kamenovan ili ne, dok ne prestanu da ga kamenuju jer samo tako će se nešto postići. S druge strane, bježati pred kamenjem kada dolaziš na mjesto gdje ljudi nisu mogli pobjeći pred rafalima neljudi, to je prema mom mišljenju pogrešno”, poručio je Čanak.

Američki državni sekretar povodom godišnjice genocida: “Dok smo u mislima sa vama, potvrđujemo svoju predanost radu na sprječavanju budućih zločina”

ČUDO IZ MOSTARA Lana Pudar se oglasila nakon zlata u Rimu: “Ove medalje posvećujem svim dragim ljudima u domovini i van nje”