in , ,

Nihad Čolpa bez imalo zadrške “osuo paljbu” po HDZ-u: “Objasnite zašto je o budućnosti BiH potrebno razgovarati s manjim bh. entitetom, tražim odgovor od nelegitimnog Čavare”

Nihad Čolpa uputio pitanje Marinku Čavari.

Nihad Čolpa uputio pitanje Marinku Čavari.

Predsjednik Građanskog saveza i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Nihad Čolpa danas je redovnoj sjednici uputio pitanje predsjedniku FBiH Marinku Čavari povodom prihvatanja poziva entiteta RS za razgovor o budućnosti Bosne i Hercegovine.

– Tražim od nelegitimnog predsjednika FBiH Marinka Čavare da objasni zbog čega je potrebno razgovarati o budućnosti BiH sa manjim bh. entitetom i šta može biti budućnost BiH osim NATO i EU integracija. Čavara je nelegitiman zato što nije izabran na ovu poziciju voljom glasača iz 2018. godine. Čavara kao funkcioner HDZ-a i u ličnom kapacitetu može sastančiti sa kim hoće i na koju god temu hoće, ali o temi budućnosti BiH ne može govoriti kao osoba koja predstavlja i zastupa FBiH – istakao je Čolpa.

Kazao je da je u momentu borbe za sprečvanje pogubnih posljedica četvrtog vala pandemije koji je pred vratima, Čavarina predstava za javnost o razgovorima s predstavnicima entiteta RS o budućnosti BiH neodgovarna i, prema njegovim riječima, nepotrebno se skreće pažnja s krucijalno važnih pitanja.

– Jedina budućnost o kojoj trebamo govoriti je vancinacija stanovništva, kao i važni izazovi koji su ispred nas, poput ekonomske integracije šest država zapadnog Balkana i energetske tranzicije BiH koja je nužna uslijed izazova klimatskih promjena – zaključio je Čolpa.

Dječak poslao emotivno pismo košarkašicama BiH koje je oduševilo i raznježilo javnost

Malo je ko znao kako izgleda sestra od Sanje Kužet: Odlučila da je predstavi javnosti