in , ,

Novi zmaj ne krije sreću: “Poziv u reprezentaciju je ostvarenje sna”

Svoj prvi san Jusuf Gazibegović je ostvario

Jusuf Gazibegović, 21-godišnji nogometaš Sturma, prvi put se našao na spisku A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Sa posebnim emocijama govori o pozivu i prvim utiscima:

„Uvijek mi je san bio da dođem u „A” selekciju i evo san mi se ostvario. Ostalo je još samo da zaigram. Nadam se da ću dobiti priliku. Iskreno jedva čekam i boriću se maksimalno da opravdam ovaj poziv. Utisci su odlični. Đokanovića i Demirovića poznajem još iz mlade reprezentacije, Smaila (Prevljak) iz Salzburga. Siguran sam da ću se tokom priprema sa svima dobro upoznati.“

Kad je riječ o konkurenciji Gazibegović ističe:

„Ne plašim se konkurencije. To može biti samo prednost i dobro je da je imamo. Mene lično to motiviše da se još više usavršavam, radim i pružam najviše i najbolje što mogu. Bez konkurencije, mislim da teško igrački možeš napredovati“.

„Čast mi je igrati u klubu i gradu u kojem je Osim legenda”

Ivicu Osima, našeg počasnog predsjednika još uvijek nije lično upoznao, ali zna dosta o njemu.

„Čast mi je igrati u klubu i gradu u kojem je Osim legenda i izuzetno poštovan. To mi je i motiv da još više radim i dokažem se. Teško je riječima opisati koliko ga vole, ne samo u klubu nego i u Gracu. Svuda u gradu su njegove slike, a bio je i na stadionu kad smo igrali protiv Salzburga i vidio sam ga nedavno. Volio bih i nadam se da ću imati priliku da ga lično upoznam i pričam sa njim. Jer kao što sam rekao, on je tamo velika legenda. Inače, nije lako igrati u jednom takvom klubu, trebalo mi je vremena. Ali sad mi dobro ide i standardan sam u ekipi”, rekao je.

Svoj prvi san Jusuf Gazibegović je ostvario. S obzirom na to koliko ima godina, vrijeme za dokazivanje i ostvarenje ostalih snova i ciljeva je pred njim.

Oštra poruka Sebije Izetbegović prema Vladi Kantona Sarajevo

Željka Cvijanović ljuta nakon imenovanja Christiana Schmidta za novog visokog predstavnika u BiH