in ,

Oglasili se iz SIPA-e nakon hapšenja u slučaju Dženan Memić

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), danas su na području Kantona Sarajevo uhapsili dvije osob

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), danas su na području Kantona Sarajevo uhapsili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima protuzakonito posredovanje i pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela, saopćeno je iz SIPA-e.

– Postupajući po naredbama Suda BiH, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na dvije lokacije i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. Osumnjičena lica privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima je u toku kriminalistička obrada – piše u saopćenju.

Podsjećamo, pripadnici SIPA-e jutros su obavili pretrese na dvije lokacije u KS zbog ometanja istrage u “slučaju Dženan Memić”. Za sada je zvnično potvrđeno da je uhapšen Hasan Dupovac, bivši načelnik MUP-a KS za saobraćajne istrage.

Igor Radojičić odgovorio Drašku Stanivukoviću: “Dokazati ću da sam radio svoj posao zakonito, u najboljem razvojnom periodu grada Banjaluka”

BAHAĆENJU DOŠAO KRAJ Policija uhapsila bivšeg vođu “Srbske časti” Igora Bilbiju! Pronađeno oružje, municija i pancirni prsluk