in , , ,

OHRABRUJUĆE VIJESTI, ŠVICARSKA POMAŽE BIH U naredne četiri godine će osigurati još 142 miliona KM za konkretne razvojne projekte!

Program saradnje Švicarske u Bosni i Hercegovini za naredne četiri godine bit će predstavljen danas u Sarajevu

Program saradnje Švicarske u Bosni i Hercegovini za naredne četiri godine bit će predstavljen danas u Sarajevu.

Novi Program saradnje je izraz opredijeljenosti Švicarske za nastavak dugogodišnjeg partnerstva s Bosnom i Hercegovinom, saopćeno je iz Ambasade Švicarske Konfederacije u Bosni i Hercegovini.

Kako se navodi, tokom proteklih 25 godina, Švicarska je u BiH uložila više od 1,2 milijarde KM u razvojne projekte koji podržavaju angažman žena i muškaraca u BiH u oblikovanju vladinih politika za javne usluge koje su efikasne, održive i inkluzivne, za ekonomski rast i veću zapošljivost (naročito mladih) i za bolju zdravstvenu zaštitu za sve.

Švicarska je treći najveći donator u BiH, a u naredne četiri godine će osigurati još 142 miliona KM za konkretne razvojne projekte, koji će imati direktan utjecaj na živote ljudi u BiH.

U BiH tim povodom boravi i generalna direktorica Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) Patricia Danzi.

Čelnica Švicarskog programa međunarodne saradnje, ambasadorica Danzi će posjetiti Bihać, Zenicu, Žepče i Sarajevo kako bi na terenu vidjela rezultate koje je Švicarski program saradnje ostvario u BiH u proteklim godinama, navode iz Švicarske ambasade.

ČITAJTE I OVO: Neboder u New Yorku naručio stolariju od firme iz Bosne i Hercegovine

Abdulah Sidran tvrdi: “Konstitutivni narodi su podvala i prevara za likvidaciju bosanske države”

Draško Stanivuković smijenio direktora pa poručio: “Niko nije imao hrabrosti da to uradi nakon više decenija lošeg rukovođenja”