in ,

Olivera Balašević otkrila dugo čuvanu porodičnu tajnu: “Nazvala sam ga, predstavila se svojim starim imenom i novim prezimenom”

Olivera Balašević objelodanila životnu priču

Olivera Balašević objelodanila životnu priču.

Supruga preminulog kantautora Đorđa Balaševića, Olivera Balašević je u emisiji „Usijanje“ govorila o porodičnom domu u kojem je ona godinama unazad živjela sa Panonskim mornarom.

Kako ona kaže, kuća u kojoj živi je nekretnina koju je naslijedio Đoletov deda, i u njoj danas živi nekoliko generacija.

– Nije ovo nikakva estradna tekovina. Kuću je naslijedio Đoletov deda od Steve Erdeljana. U nju sam došla sa 20 godina. Moj divni svekar govorio mi je da moram da završim fakultet i da ne smijem da ostanem neobrazovana – sjeća se Olivera i objašnjava da danas tu odrastaju Đoletove i njene unuke.

Podsjetimo, Olja je nedavno izdala knjigu „Planeta Dvorište“, u kojoj je pisala o svom djetinjstvu i velikoj ljubavi prema sportu.

Olivera je priznala da je odrastala bez očinske figure, ali da nikad nije žalila što oca nije upoznala, a njihov prvi kontakt bio je, sasvim neočekivan i neuspješan. Sama je odgajila majka, a ona nikad nije prežalila što nije upoznala oca. Kada se udala sa Balaševića, tada, mlada sportistkinja sa pregršte medalja, obratila se svom ocu, a odgovor koji ju je dočekao nije bio ohrabrujuć.

– Nazvala sam ga, predstavila se svojim starim imenom i novim prezimenom (Olivera Balašević), objasnila mu, željela sam da ga informišem i o dvije unuke. Pauza je dugo trajala, poslije nekog vremena s druge strane izgovorio je: „Pogriješili ste“ – objašnjava Olivera za pomenuti medij.

Podsetimo, Đole je za života napisao brojne pjesme i posvetio ih životnoj saputnici koja mu je bila inspiracija za sve što je radio.

Majka stradalog Davida Dragičevića, Suzana Radanović dala iskaz kao svjedok u Tužilaštvu BiH: “Spremni su da vode istragu o ubistvu moga sina”

Mahir Mulalić uputio poziv fanovima