in ,

Opšta frka u Banja Luci, Željka Cvijanović žestoko napala Draška Stanivukovića: “Kakav je to domaćin? Pa on hoda kroz masu bez maske!”

Predsjednica RS-a Željka Cvijanović izjavila je komentirajući izjave gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića, kako su “vremena pandemije koronavirusa teška i traže akciju, a ne šarlatanstvo”

Predsjednica RS-a Željka Cvijanović izjavila je komentirajući izjave gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića, kako su “vremena pandemije koronavirusa teška i traže akciju, a ne šarlatanstvo”.

Cvijanović su upitali za komentar njegove izjave kako je “on dobar domaćin i da je uvijek uz svoj narod kao što je bio na nedavnim protestima u tom gradu”.

Ona je odgovorila pitanjem: “Kakav je to dobar domaćin koji hoda kroz masu bez maske?”

“Gradonačelnik pokušava da objasni kako on stoji uz svoj narod time što epidemiološke mjere naziva lakrdijom, a to onda znači i da apele zdravstvenih radnika da prekinemo okupljanja smatra smijurijom.

ČITAJTE I OVO: IAKO JE OBEĆAO, DRAŠKO STANIVUKOVIĆ OVO NIJE USPUNIO Još uvijek nije započeto…

Ispada da zdravstveni radnici, koji bez predaha brinu o oboljelima od virusa korona, nisu uz svoj narod, ali gradonačelnik jeste. Pa, to je za svaku osudu”, dodala je predsjednica RS-a, pa dodala:

“Džaba srce i duša gradonačelnikova kad trebaju respiratori, kiseonik, bolnički kreveti, vakcine. Bolje bi bilo da se probudi i lati se posla umjesto što pravi predstave.(…) Pa, cijeli svijet se bori sa ovim zlom i da se tako može pomoći, našao bi se valjda još neki pametan državnik ili gradonačelnik na planeti da ponudi svoje srce i dušu i oduva koronu i sve druge probleme.”

Sipaju reakcije Dodikovih pulena nakon brutalnih prozivki Denisa Bećirovića u Parlamentu BiH

Vojin Mijatović pisao MMF-u i zatražio potpunu obustavu sredstava: “Ne dajite novac kriminalcima i fašistima!”