in ,

OTIŠAO PREDALEKO Nenad Stevandić “zapjenio” pa oštro zaprijetio Bakiru Izetbegoviću: “Samo Srbi mogu da odlučuju o RS”

Nenad Stevandić nastavlja po starom…

Nenad Stevandić poručio je da samo srpski narod može da odlučuje o RS, a ne lider SDA Bakir Izetbegović “koji će cijeli život i politički vakat provesti u pokušajima da se Srbima u BiH nešto otme, oduzme, nametne ili nanese određena šteta ili pakost”.

“Samo srpski narod, kao vlasnik RS, može o njoj da odlučuje, a ne Izetbegović koji može da raspravlja o dijelovima Federacije BiH i kantonima gdje ima efektivnu vlast. Sve drugo se dogovara”, rekao je Srni Stevandić osvrćući se na Izetbegovićeve izjave da ne može biti “retrogradnih povrataka na ‘izvorni Dejton'”, kao i da je potrebno ukloniti mehanizme koji omogućavaju blokade u BiH.

“Godinama stižu težnje da se srpskom narodu otme što mu pripada, a to su prava koja imaju narodi i entiteti prema Dejtonskom sporazumu. Tužno je da Bakiru život prođe u tome, a ono što nas najviše treba da probudi i opredijeli jeste da RS, ako nema drugog načina, treba da postoji bez Izetbegovićevih projekcija”, ocijenio je Stevandić.

Lider SDA Bakir Izetbegović je sinoć parlamentarcima iz grupe Evropske narodne stranke u Evropskom parlamentu, na video-konferenciji povodom 25 godina od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, rekao da “retrogradnih povrataka na ‘izvorni Dejton’ ne može biti”, kao i da je potrebno ukloniti mehanizme koji omogućavaju blokade u BiH.

Željko Komšić zakucao Dragana Čovića “kao ekser”: “Gdje to još nemuslimani mogu biti načelnici i gradonačelnici osim u Sarajevu?”

Da li znate koliko Bosanaca živi u državama Evropske unije?