in ,

Ovo mijenja apsolutno sve, tek sad bi moglo biti svega: Pogledajte zašto je potvrđena optužnica protiv Dragana Lukača na Draška Stanivukovića

Osnovni sud u Banja Luci potvrdio je optužnicu protiv ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača, zbog fizičkog napada na tadašnjeg narodnog poslanika Draška Stanivukovića

Osnovni sud u Banja Luci potvrdio je optužnicu protiv ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača, zbog fizičkog napada na tadašnjeg narodnog poslanika Draška Stanivukovića, koji je sada gradonačelnik Banja Luke.

Lukač se tereti zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“, koje je u vezi sa krivičnim djelom „tjelesna povreda“.

U optužnici se navodi da je Lukač prilikom posebne sjednice Narodne skupštine RS održane 23. decembra 2019. godine udario tadašnjeg poslanika Draška Stanivukovića.

Navodi se i da je Stanivuković premijeru RS Radovanu Viškoviću dao zastavice sa oznakom NATO pakta, koje je premijer polomio i bacio na pod.

„Poslije toga, Lukač je Stanivukoviću uputio ozbiljnu prijetnju da će mu nanijeti zlo i prijetećim tonom mu se obratio riječima – I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako… inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovdje danas“, navedeno je u optužnici.

Još se navodi da je Lukač, kada mu je Stanivuković prišao, uputio riječi „Još jednom, još jednom majmune“, a potom ga „otvorenom šakom desne ruke udario u predio lica“, čime mu je nanio tjelesnu povredu, nagnječenja sluznice donje usne.

Pogledajte snimak.

Ratko Mladić

Sin osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića: “Ako se u obzir uzmu dokazi, Ratko će biti oslobođen”

Milorad Dodik izgleda kao da ide grlom u jagode, brutalno je izvrijeđao uglednu Tanju Topić, reakcije i osude stižu sa svih strana