in , ,

Planiraju ogroman rast: Vodeći proizvođač sokova u Bosni i Hercegovini investirao još 2,7 miliona KM

Kompanija Stanić Beverages uložila je oko 2,7 miliona KM u modernizaciju proizvodnog pogona tvornice Juicy sokova u Kreševu

Kompanija Stanić Beverages uložila je oko 2,7 miliona KM u modernizaciju proizvodnog pogona tvornice Juicy sokova u Kreševu, čiji je stopostotni vlasnik, radi podizanja kvalitete proizvodnje prema najvišim evropskim i svjetskim standardima.

Početna investicija u tvornicu Juicy sokova u Kreševu 2013. godine iznosila je oko 23,5 miliona KM, a dodatna investicijska faza strateški je plan za širenje u nove kategorije i podizanje kvalitete proizvodnih procesa, sapštili su iz kompanije.

Proizvodnja sokova u tvornici Stanić Beverages u Kreševu u 2020. iznosila je 28,2 miliona litara, a za 2021. godinu planirana je proizvodnja od 35 miliona litara.

– U trenutno nestabilnoj privrednoj klimi, ulaganje više od 2,5 milion KM u unapređenje procesa proizvodnje pokazuje hrabrost naše grupacije, ali i činjenicu da nam je kvaliteta na prvome mjestu. Brand Juicy perjanica je firme Stanić Beverages, koja je dio Stanić grupacije, a Juicy sokovi danas su prisutni u čak 22 zemlje svijeta: 15 u Europi, pet na Bliskom istoku, jednoj u Africi i jednoj u Aziji – kazao je Svjetlan Stanić, vlasnik i predsjednik uprave Stanić Grupe.

U posljednjih 20 godina proizvodnja Juicy sokova porasla je s dva miliona na 60 miliona litara na godinu.

Tvrdi da su se, bez obzira na epidemiju koja je sve zatekla u prethodnoj godini, danas spremniji nositi s novim izazovima.

– Prepoznali smo nove prilike te planiramo rast proizvodnje od 6,5 miliona litara u 2021. godini – izjavio je Stanić.

LJEPŠE VRIJEME NAM KONAČNO STIŽE Ovo su najljepši trendovi za uređenje balkona, terasa…

VELIKA VIJEST DOLAZI IZ UEFA-E Igračima iz novoosnovane Super lige bit će zabranjen nastup na Svjetskom i Evropskom prvenstvu!