in ,

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine uhapšen Osman Mehmedagić, direktor Obavještajno-sigurnosne službe

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine uhapšen je Osman Mehmedagić

Po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine uhapšen je Osman Mehmedagić, direktor Obavještajno-sigurnosne službe Bosne i Hercegovine (OSA), potvrđeno je zvanično iz Tužilaštva BiH.

“Hapšenje su realizirali policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. Tužilaštvo BiH vodi istragu u kojoj se osumnjičeni Mehmedagić tereti za krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, krivotvorenja isprave i pranja novca”, naveli su iz Tužilaštva BiH.

Ovu informaciju potvrdio je Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a KS, a kako je navedeno, Mehmedagić se obavlja po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine koje ga istražuje u aferi “Diploma”, ali se sumnjiči i za pranje novca prilikom kupovine dvije kuće u Sarajevu.

“Postupajući po zahtjevu Tužilaštva Bosne i Hercegovine policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode O.M. iz Sarajeva i isti nalazi u službenim prostorijama na kriminalističkoj obradi. U vezi sa navedenim, pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS poduzimaju određene operativne i kriminalističko istražne mjere i radnje na području Kantona Sarajevo”, kazao je Hadžiabdić.

Postupajući tužilac koordinira rad ovlaštenih policijskih službenika na terenu, te će tokom dana narediti dalje aktivnosti u predmetu – navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

Vojin Mijatović zna kako bi sa Zoranom Milanovićem, vrlo jednostavno: “Ne znam zbog čega mu dajemo toliko na važnosti”

Bisera Turković pred svima na sastanku u Briselu poručila: Nije uredu da nas prikazuju kao nefunkcionalnu zemlju