in ,

Podravka objasnila odakle se pojavila Vegeta s likom premijera Hrvatske Andreja Plenkovića

Zanimljiva situacija u Hrvatskoj, a u centru pažnje se ponovo našao Andrej Plenković

Fotografija vrećice Vegete na kojoj se umjesto prepoznatljivog lika kuhara s brčićima nalazi poznato lice predsjednika Vlade i HDZ-a, izazvalo je brojne reakcije na društvenim mrežama, a i izvan njih.

U saopštenju iz Podravke, koja je upravno dobila novu predsjednicu Uprave, naveli su da je povodom obilježavanja 60. godišnjice proizvoda nastala personalizirana Vegeta.

Kako su objasnili u sklopu kreativnog koncepta za potrebe promotivne kampanje povodom obilježavanja 60. godišnjice Vegete, kreativni tim Podravke i agencija Bruketa, Žinić i Gray osmislili su mogućnost štampanja posebnih izdanja Vegete s personaliziranim printom različitih ljudi.

Povodom medijskih objava o poklonu koji je svojevremeno uručen predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, naglašavamo kako je tokom posjete predsjednika Vlade Hrvatske Andreja Plenkovića sa saradnicima 22. augusta 2019., tadašnji predsjednik Uprave Marin Pucar poklonio premijeru upravo takvo izdanje Vegete s vlastitom fotografijom, kao simboličnu gestu povodom velike godišnjice najpoznatijeg hrvatskog izvoznog proizvoda’, poručili su iz Podravke

Fotografije s navedenog događanja objavili su u internom glasilu, koje distribuiraju zaposlenicima i šalju na kućne adrese penzionera.

‘Koncept personalizirane Vegete bio je isključivo integralni dio slavljeničke kampanje, te je u godini 60. obljetnice Vegete isti promotivni proizvod s personaliziranom fotografijom uručen i drugim gostima i poslovnim partnerima Podravke’, naveli su u saopštenju prenosi Tportal.hr.

U Parlamentu BiH pokrenut postupak protiv Dragana Čovića

Slučaj zabrane slavlja Dana državnosti BiH u Doboju dobija svoj epilog: Poništena odluka o kažnjavanju, učenici ponovo na nastavi!