in , ,

Posljedice snažnog nevremena koje je pogodilo Hrvatsku: Stabla padala na automobile, rušili se stupovi…

Centralnu Hrvatsku jučer je zahvatilo jako nevrijeme

Centralnu Hrvatsku jučer je zahvatilo jako nevrijeme.

Jak vjetar rušio je stabla po Zagrebu, nad gradom su sijevale munje, a vatrogasci su tijekom večeri izašli na niz intervencija zbog stabala koja je vjetar rušio na vozila i žice. Zbog rušenja stabala oštećeno je više automobila, a u Dubravi je jedno srušeno stablo oštetilo i krov kuće.

U Studentskom naselju jak vjetar srušio je stablo na invalidski prilaz stambene zgrade.

MUP je objavio štetu koju je nevrijeme izazvalo u više županija.

Grad Zagreb i Zagrebačku županiju sinoć oko 20:00 sati zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom koji je rušio stabla, granje, prometnu signalizaciju i dr. U vremenu od 20:00 do 21:20 sati Županijski centar 112 Zagreb je zaprimio oko 40 poziva u vezi posljedica nevremena te ih prosljeđivao u JVP Zagreb, ŽVOC, HEP i HT koji su izlazili na intervencije. Podatke o materijalnim štetama nemamo.

Uslijed jakog vjetra i kiše sinoć iza 19 sati nevrijeme je zahvatilo područje Varaždinske županije, bez struje su ostala naselja Strmec Podravski, Vratno Otok, Radovec Polje i Otok Virje. U Trnovcu Bartolovečkom je došlo do pada električnog stupa. Opskrba je normalizirana oko 21:00 sat. Zaprimljeno je više dojava građana o padu drveća na prometnice u Donjoj Voći, Plemenšćini, Imbriovcu, Strmcu Podravskom i Vratno Otoku. Intervenirali su vatrogasci i žurne službe.

Sinoć oko 19:00 sati područje Bjelovarsko-bilogorske županije zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom. ŽC 112 Bjelovar zaprimio je nekoliko dojava građana o padu drveća na prometnice (Štefanje, Grabovnica, Hrastovac i Begovača). Intervenirali su vatrogasci i cestarske službe.

Područje Sisačko-moslavačke županije sinoć u vremenu od 21:00 do 23:00 sati zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom. Primljeno je nekoliko dojava građana o srušenom drveću i dijelovima ograde na prometnicama. Intervenirali su vatrogasci i komunalne službe.

Uslijed jakog vjetra koji je sinoć oko 21:00 sat zahvatio području Karlovačke županije srušeni su električni stupovi na državnu cestu D 216 Vojnić – GP Maljevac. Državna cesta D216 je bila zatvorena za promet u vremenu od 21:50 do 22:46 sati – prenosi Index.hr.

Bosanska gazela Amel Tuka večeras brani boje BiH u Dijamantskoj ligi, poznata i satnica utrke!

Nebojša Vukanović nakon hapšenja priznanjem sve šokirao: “Prijete mi smrću, a niko ne reaguje, suđenja su me do sada koštala 90.000 KM!”