in ,

Potpuna blokada saobraćaja na magistralnom putu M-17

Saobraćaj je danas oko 15 sati potpuno blokiran na magistralnom putu M17 kod tunela Crnaja

Saobraćaj je danas oko 15 sati potpuno blokiran na magistralnom putu M17 kod tunela Crnaja. Normalizacija prometa uslijedila je nakon desetak minuta.

Kako su ranije kazali iz Udruženja privrednika Jablanica, oni su dostavili dva zahtjeva.

“Insistiramo da se kao prethodno pitanje mora riješiti kvalitetna zaobilaznica i u tom kontekstu predlažemo da Vlada FBiH pristupi realizaciji svoje Odluke kojom se obvezala da će za potrebe priključka Jablanice i svih lokalnih zajednica koje se u Jablanici uključuju na M 17 /Prozor-Rama, Gornji Vakuf-Uskoplje, Bugojno, Donji Vakuf, Tomislavgrad…/ izgraditi novu brzu cestu koja će zapravo zauvijek riješiti pitanje kvalitetne povezanosti ovih područja sa koridorom Vc i biti sigurna alternativa za potpunu protočnost saobraćaja”, rekli su nam.

“Vlada F BiH i JP Ceste FBiH moraju dati čvrste, pisane garancije koliko će trajati obustava saobraćaja”, dodali su – prenosi N1.

Ovo Udruženje, kako navode, uputilo je relavantnim institucijam zahtjev za odobrenje i iskazivanje nezadovoljstava mirnim okupljanjem i blokadom saobraćajnice, budući da su u više navrata imali sastanke i obraćanja višim nivoima vlasti u FBiH bez konkretnog odgovora na postavljena i tražena pitanja.

Nesreća u rudniku Breza: Poginuo rudar, četvorica povrijeđena

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Zenici!