in , ,

POTPUNI HAOS U SAD Nasilni upad Trumpovih pristaša u zgradu Kongresa, u pucnjavi ranjena žena, nalazi se u teškom stanju

Na sjednici trebala biti potvrđena pobjeda Joe Bidena u SAD

Nakon što su pristalice Donalda Trumpa izazvale haos u krugu zgrade američkog Kongresa, jedna žena je ranjena.

Na sjednici je trebala biti potvrđena pobjeda Joe Bidena nakon izbora koji su održani u SAD.

Na hiljade pristalica Donalda Trumpa poraženog kandidata za predsjednika SAD, koji je izjavio u srijedu da “nikada” neće priznati poraz, okupili su se u Washingtonu.

Situacija na Capitol Hillu je eskalirala. Zajednička sjednica oba doma Kongresa je prekinuta nakon što su demonstranti provalili u zgradu Kongresa.

Kongres se sastao kako bi potvrdio pobjedu Joe Bidena kroz glasanje izbornog kolegija. Potpredsjednik SAD-a Mike Pence je izjavio da neće blokirati ratificiranje Bidena za izabranog predsjednika, usprkos zahtjevima Trumpa.

CNN javlja da je jedna osoba u kritičnom stanju stanju nakon što je ustrijeljena u grudni koš prilikom sukobljavanja demonstranata s policijom u krugu zgrade Kongresa.

Žena koje je upucana u grudni koš tokom nereda u kritičnom je stanju – javljaju brojni drugi mediji.

Demonstranti su probili blokadu i upali u Kapitol. Policija je rekla zastupnicima i novinarima da pripreme gas-maske.

Trump je u međuvremenu na Twitteru osudio Pencea “koji nije imao hrabrosti zaštititi zemlju i ustav” jer nije jednostrano blokirao verifikaciju elektorskih glasova.

Napominjemo, pristalice Donalda Trumpa sukobile su se sa snagama sigurnosti i upali u zgradu Kongresa za vrijeme sjednice na kojoj je trebala biti potvrđena pobjeda Joea Bidena. Potpredsjednika Mikea Pencea policija je odvela na sigurnu lokaciju.

ZMAJEVI SU SE BORILI UPRKOS PROBLEMIMA Rukometna reprezentacija BiH u žestokom okršaju u Estoniji nalost poražena

Joe Biden pozvao Donalda Trumpa da hitno reaguje: “Da budem vrlo jasan, on odmah treba da izađe u javnost i pozove nasilnike da ovo završe!”