in , ,

Poznata advokatica Vasvija Vidović žurno reagovala: “Veoma je čudno. Nema logike da Srbija raspiše potjernicu za Vranjem”

Vasvija Vidović, advokatica iz Sarajeva, za N1 je komentarisala hapšenje Edina Vranja u Srbiji zbog sumnje za ratne zločine.

Vasvija Vidović, advokatica iz Sarajeva, za N1 je komentarisala hapšenje Edina Vranja u Srbiji zbog sumnje za ratne zločine.

Vidović napominje da bilo koja država može pokrenuti i provesti istragu prema osobi koja se sumnjiči da je izvršila ratne zločine bilo gdje u svijetu.

“Veoma je čudno da je ta istraga vođena u Srbiji, obzirom da je za ta krivična djela na području Srnice, Međeđe i Goražda, podignuta optužnica prije dvije-tri godine. Ljudi su optuženi i suđenje je u poodmakloj fazi za te događaje”, dodaje.

Navodi da su tom optužnicom obuhvaćeni svi događaji za koje je tužilac smatrao da ima dokaze u tom području od 1992. do 1993. godine

“Kako se to desilo da se ta istraga vodi paralelno u Srbiji, odnosno da u Srbiji raspišu potjernicu, nema logike”, ističe Vidović.

Podsjećamo, Bivši visokopozicionirani službenik Federalne uprave policije Edin Vranj uhapšen je u nedjelju popodne prilikom prelaska granice između BiH i Srbije, kojeg sumnjiče za ratne zločine.

Pročitajte zvanično saopštenje MUP-a Srbije nakon hapšenja na granici sa BiH: “Edin Vranj je osumnjičen za ratni zločin”

Ernest Imamović nakon kontroverznog hapšenja na granici BiH i Srbije: “I Srbi i Bošnjaci koji poznaju Edina Vranja mogu potvrditi da je jedan od primjera etike”