in , ,

PRIČA O BH KOMPANIJI Nema zemlje u Evropi u kojoj nema njenih kabina

Ova kompanija danas broji oko 280 radnika

Kompanija Krupa Kabine osnovana je 1980. godine. Mijenjala je imena i vlasnike da bi negdje poslije rata dobila naziv kakav je zadržala i dan danas.

“Najvažniji događaj u historiji kompanije bila je privatizacija 2006. godine kada nas je kupila italijanska korporacija. Od tada radimo u sklopu te grupacije gdje pored nas ima i kompaniju u Sloveniji. Glavni naš proizvod je proizvodnja kabina za poljoprivredne i građevinske mašine. Trenutni obim proizvodnje je oko 75 struktura dnevno, a naši kupci nalaze se širom EU. Nema Evropske zemlje u kojoj se ne nalaze proizvodi koji su zavareni u ovoj kompaniji”, kazao je Dženan Džafić, generalni direktor kompanije Krupa Kabine.

Ova kompanija danas broji oko 280 radnika. Proizvodnja je podijeljena u tri smjene. Radi se punom parom, a 2020. godina trebala je biti završena sa proizvodnjom od ukupno 14 hiljada jedinica.

Kontinuiran rast

Od 2011. godine, kada su proširili proizvodne pogone, ova kompanija bilježi rast koji se odvija u kontinuitetu.

U izgradnji hale sa 16 proizvodnih linija učestvovala je i Razvojna banka Federacije BiH, koja je osigurala kreditna sredstva ovoj firmi i obezbijedila njeno širenje te upošljavanje novih radnih mjesta.

“Mi smo počeli saradnju sa Razvojnom bankom 2011. godine i to je bio jako pozitivan početak gdje smo nastavili rasti. Uvidjeli smo snagu podrške državne banke za jednog stranog investitora koji je vjerovao u mogućnosti razvoja u Bosni i Hercegovini, a i Banka je uvidjela da ima ozbiljnog poslovnog partnera u kojeg će se moći pouzdati. U 2014. godini napravili smo veliki skok da bismo danas napravili novu halu gdje se proces proizvodnje nastavlja. Kada smo počeli saradnju imali smo oko 150 radnika. Danas sa kooperantima i našim radnicima imamo skoro 300 radnika te je to lijepa pozitivna priča u ovom lošem vremenu”, istakla je Aida Fojnica, prokurist bez ograničenja u kompaniji Krupa Kabine.

Zdravko Mamić ponovo iznenađuje: “Dobar sam sa Aleksandrom Vučićem, čestitam mu na svemu što čini za srpski sport”

Poruka iz Beograda: “Bože oprosti. Stidim se u Miloradovo ime”