in , ,

Protest državnih policijskih službenika u Sarajevu: “Prepušteni smo sami sebi, država nikad nije imala sluha!”

“Ključni problem naš je što na državnom nivou pripadnike policijskih agencija niko ne doživljava kako bi trebao”, kazao je danas Haris Salan predstavnik sindikata direkcije za koordinaciju policijskih tijela na protestima u Sarajevu

“Ključni problem naš je što na državnom nivou pripadnike policijskih agencija niko ne doživljava kako bi trebao”, kazao je danas Haris Salan predstavnik sindikata direkcije za koordinaciju policijskih tijela na protestima u Sarajevu.

“Prepušteni smo sami sebi, država nikad nije imala sluha za policijske službenike. Godinama smanjuju broj, ne znam šta im je cilj. Neko želi da državne institucije uopšte ne postoje”, dodao je on – prenosi N1.

Plata policajca?

“Plata graničnog policajca je 666 KM plus dodaci, ukupno oko 890 KM. Ovo danas je dobro vrijeme kako je na istoku gdje se mrznu. To su ljudi po šumama i gorama, strašni uvjeti za rad. Za tu platu odvraćaju migrante po cijeli dan”.

Kazao je da policajci nikada ne znaju “ko je kriv”.

“Vijeće ministara nijedno nikad nije krivo. Mi nikad ne znamo ko je kriv. Imamo neadekvatne uniforme i opreme. Ne možemo uniforme riješiti i napraviti nešto s komisijom. Jako je nezgodno, u ovoj pandemiji gdje se granična policija susreće sa pandemijom. Meni nije razumno sad da se opet treba uzeti od nas i dati entitetima. Meni to nije razumno”.

“Policajci su najmanje plaćeni od svih policijskih agencija, vlasti nemaju sluha. Primorani smo izaći na ulicu i naš problem”.

Velike najave Žejka Komšića u Istanbulu: “Trgovinska razmjena BiH i Turske dosegla 650 miliona, plan je milijarda dolara”

Druženje fudbalskih legendi u Mostaru: Pogledajte kako Sergej Barbarez uživa sa bivšim selektorom i saigračima