in , ,

Protesti u Sarajevu na Baščaršiji, okupili se brojni građani

Hadžikadić je dodao da će se, pored protestne šetnje u Sarajevu, održati protesti i u Briselu i Ženevi.

Platforma za progres u 5 do 12 organizuje protestnu šetnju od Sebilja do Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Okupljanje članova i simpatizera je kod Sebilja na sarajevskoj Baščaršiji.

Mirna protestna šetnja održava se pod nazivom “Nazovimo stvari pravim imenom”.

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić ranije je poslao poruku građanima da je “izlazak na mirnu protestnu šetnju potreban jer se niko drugi neće boriti za Bosnu i Hercegovinu ako oni to ne urade”.

“Trenutno stanje u državi je izazvano djelovanjem njenih političkih aktera i Međunarodne zajednice”, navedeno je iz Platforme za progres – prenosi N1.

Dodao je da će se, pored protestne šetnje u Sarajevu, održati protesti i u Briselu i Ženevi.

“Platforma za progres još jednom poziva građane da svojim prisustvom podrže mirnu protestnu šetnju ‘Nazovimo stvari pravim imenom’ u nedjelju, sa početkom u 12:00 sati ispred Sebilja na Baščaršiji. Da bismo krenuli naprijed, vrijeme je da kao građani nazovemo pravim imenom sve pojave koje su nas sprječavale u tome prethodnih trideset godina. Pokažimo da smo spremni da izgradimo novu i bolju budućnost za sve nas. Napominjemo da će svi učesnici biti obavezni da nose masku i drže distancu”, poručuju iz Platforme za progres.

 

Rijetki su ljudi koji mogu pronaći više od tri razlike na ovoj slici

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković se obratila predstavnicima francuskog Instituta za visoke studije: “Neophodno intenzivirati i ubrzati proces priključenja EU”