in

Ramiz Salkić bijesan nakon prozivki iz Banja Luke: “Ko je ovaj drug Vojin Mijatović? Odakle je došao? Kuda je pošao? Koga predstavlja?

Nakon prozivki Vojina Mjatovića, potpredsjednika SDP-a, oglasio se i potpredsjednik RS Ramiz Salkić

Nakon prozivki Vojina Mjatovića, potpredsjednika SDP-a, oglasio se i potpredsjednik RS Ramiz Salkić.

“Ko je ovaj drug Vojin Mijatović? Odakle je došao? Kuda je pošao? Koga predstavlja? U ime koga govori? Na ova pitanja ni on sam vjerovatno nema odgovora. Odakle se on pojavio pa se i mene sjeti. Ako neko pronađe mjesto da sam ja druga Vojina spomenuo ovih dana, častim ga – poručio je potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić.

– Izborni legitimitet druga Vojina je 210 glasova na listi Proevropskog bloka u izbornoj jedinici 3 za NSRS, na Općim izborima održanim 2018. godine. Na lokalnim izborima 2020. godine u Banjoj Luci drug Vojin osvojio je 709 glasova i to je, treba priznati, veliki napredak, ali nedovoljan da bi se pomjerio iz nižeg razreda takmičenja.

Druže Vojine, izborni legitimitet se ne stiče na Facebooku već na izborima. To što svako može imati profil na Facebooku, napisati komentar, baciti neku sliku, dati mišljenje, ne znači da je on i njegovo mišljenje relevantno i da je odraz nekog realnog stanja.

Druže Vojine, nisi na nivou na kome bi vjerovatno volio biti. Realno, svi bi htjeli biti u prvoj ligi, ali neko mora igrati u trećoj ili četvrtoj, gdje realno, druže Vojine, i pripadaš. Druže Vojine, trebao bi kao da jačaš SDP u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, a ti se baviš Bošnjacima.

Nije li SDP multietnička partija, pa nije li logično da se, druže Vojine, malo baviš Srbima ili ipak računate samo na bošnjačke glasove? U mom kraju se za ovakve drugove kaže: “Sjedi u ćošak, pokrij se mokrom čarapom po glavi i šuti”, napisao je Salkić.

VEZANI TEKST: Vojin Mijatović se obrušio na Edina Ramića i Ramiza Salkića: “Ova dva Bakirova bota godinama vas nazivaju povratnicima i određuju, ko da dobije malo sadake”

Vojin Mijatović se obrušio na Edina Ramića i Ramiza Salkića: “Ova dva Bakirova bota godinama vas nazivaju povratnicima i određuju, ko da dobije malo sadake”

Zemljotres na granici Bosne i Hercegovine i Crne Gore