in ,

Ramsko jezero: Prelijepa i sjajna atrakcija u BiH, idealna za izlet, smještena 70 kilometara od Mostara

Ramsko jezero sve više privlači turiste, ne samo iz BiH, već i dijaspore

Ramsko jezero sve više privlači turiste, ne samo iz BiH, već i dijaspore.

Ramsko jezero je umjetno, akumulacijsko jezero koje se nalazi na rijeci Rami u općini Prozor-Rama.

Smješteno je na oko 110 kilometara od Sarajeva i 70 kilometara od Mostara.

Ovo prelijepo jezero nalazi se u blizini Parka prirode Blidinje, nedaleko od gradova Prozor, Tomislavgrad, Bugojno i Jablanica.

Ramsko jezero posebno obiluje ribom što je dobar podsjetnik da živimo u zemlji koja je bogata značajnim rezervama pitke vode. Ukoliko razmišljate kamo biste se s obitelji ili prijateljima ovih dana mogli zaputiti, a da ne napuštate granice Bosne i Hercegovine, svakako preporučujemo izlet na Ramskom jezeru na kojem ćete osjetiti i dašak mediteranske klime.

Ako ste pravi avanturist i okoliš promatrate i istražujete iz neke druge perspektive, svakako se odvažite i kampirajte u prirodi, jezero istražite u čamcu, tijekom ljetnih mjeseci uživajte u kupanju i sunčanju ili jednostavno meditirajte na pikniku na travi.

Kada se nauživate boravka i prirodi, na usluzi će vam biti i ugodni smještajni kapaciteti, tako da i vi možete biti jedan od desetaka tisuća posjetitelja koji odluče upoznati ovo bajkovito jezero na sjeveru Hercegovine.

Nestvarnu ljepotu Ramskom jezeru daju i otoci i poluotoci od kojih je najpoznatiji Šćit. Da se ovdje posebno gaje i čuvaju tradicija i kulturna baština, svjedoče i ramske skulpture poput ramske majke u nošnji i Dive Grabovčeve.

Velika tragedija u BiH: Tridesetdvogodišnjakinja poginula u sudaru automobila i autobusa

Pogledajte kako je Severina pala na koncertu pred 20 hiljada ljudi