in ,

Razjareni Milorad Dodik “kipti od bijesa”: “Čovjek od skandala, bitanga, slika i prilika onih koji su ga predložili. To je Sven Alkalaj

Milorad Dodik je se oglasio nakon sjednice Vijeća sigurnosti na kojoj je izlagao i Sven Alkala

Milorad Dodik je se oglasio nakon sjednice Vijeća sigurnosti na kojoj je izlagao i Sven Alkalaj.

“Čovjek od skandala, bitanga, slika i prilika onih koji su ga predložili. To je Sven Alkalaj. Čovjek čija je karijera obilježena skandalima, lažima, zloupotrebama, savršena je marioneta za one kojima je potreban jedan baš takav – jadan i patetičan – da izvršava sva moguća i nemoguća naređenja, pa i ona koja idu u korist pojedinaca ali na štetu kakvog takvog imidža BiH u koju se zaklinju samo kada treba nešto ‘prišiti’ Srbima”, rekao je Dodik.

“Ja sada izjavljujem da nijedan srpski diplomata iz BiH, bez obzira na rang, do daljeg nema obavezu da se povinuje nalozima i instrukcijama svojih šefova iz reda drugog naroda, a posebno ne instrukcijama Ministarstva vanjskih poslova na čijem je čelu Bisera Turković“, poručio je Dodik.

Dodik kaže da se sa ljudima može razgovarati samo na jeziku koji razumiju.

“A pošto je u BiH jezik bezvlašća, opšteg rasula, jezik neslužbene dužnosti i poretka, zakona ulice, jezik drskog gaženja procedura, nepoštovanja službene hijerarhije, jezik mržnje, tako ćemo i odgovoriti. Besmisleno je tražiti odgovornost od neodgovornog predstavnika BiH u UN, kao i njegovog stranačkog šefa. Na odgovornost i razapinjanje se pozivaju samo Srbi. Vjerujem da je vrijeme je da se takvoj sramnoj praksi stane u kraj i moramo sve učiniti da se poštuju zakoni i procedure”, zaključio je Dodik.

Satko Mujagić, logoraš iz Prijedora odbrusio Miloradu Dodiku i Aleksandru Vučiću: “Prestanite veličati fašiste”

Benjamina Karić: “Kazandžijska ulica je zanatsko-trgovačko jezgro Sarajeva koje stoljećima odiše tradicijom”